Toprestaurants sturen talenten naar prestigieuze kookwedstrijd in Beverwijk

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Zes Nederlandse toprestaurants sturen jonge veelbelovende souschefs naar de kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs van Chaîne des Rôtisseurs. De kookwedstrijd wordt op maandag 16 mei gehouden bij de Culinaire Academie Nederland in Beverwijk.

Château Neercanne te Maastricht, Bridges in Amsterdam, De Mandemaaker in Spakenburg, Hotel Landgoed Het Roode Koper in Ermelo, Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte en Landgoed Hotel Carelshaven in Delden sturen elk een souschef naar de jaarlijkse kookwedstrijd van de Chaîne.

Keukenjury en tastingjury

De jury van de wedstrijd bestaat uit een keukenjury en een tastingjury. In de keukenjury zitten Claudia Braxhoofden en Tim Middag. De tastingjury wordt gevormd door Yolanda van der Jagt, Michel Sturkenboom, Liz Boers en Ted Janssen. De kookstrijd wordt gehouden bij de Culinaire Academie Nederland, instituut voor koks- en patisserie-opleidingen.

De winnaar de Jeunes Chefs Rôtisseurs wedstrijd wordt namens Nederland uitgezonden naar de internationale wedstrijd, die op 7 oktober plaatsvindt in Mexico City. De winnaar van onze wedstrijds zal dan zijn krachten meten met 20 winnaars van andere landenwedstrijden.

De Nederlandse wedstrijd op 16 mei in Beverwijk wordt ondersteund door Culinaire Academie Nederland, Sligro, Hurricane, Rungis, Koppert Cress, Carl Siegert, Pabst&Pabst en Wuesthof.

Over Chaîne des Rôtisseurs

Chaîne des Rôtisseurs is een vereniging met een goede smaak. Als lid lunch of dineer je in de betere restaurants in het land en de vereniging heeft als doel om gezamenlijk culinair te genieten op een vriendschappelijke wijze. De Chaîne heeft bijna 25.000 leden, zowel professionals als amateurs, wereldwijd, verdeeld over 80 landen. Ieder land, ofwel iedere Bailliage, houdt maandelijks lunches en diners voor haar leden.

 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing