Transportdag Beverwijk belooft groot spektakel te worden

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Met meer deelnemers dan ooit, laten 25 transportbedrijven uit de regio op zaterdag 18 juni van 10.00 tot 17.00 uur zien dat Beverwijk dè hotspot is van de Transport en Logistiek in de IJmond. Rond de Kop van de Haven aan de Parallelweg showen de transportbedrijven en verladers hun mooiste trucks, bakwagens en speciale voertuigen. Op de terrasjes rondom een feestelijk partyschip kan iedereen met de transportbedrijven kennismaken en is er het nodige te beleven voor de kids. Duidelijk zal worden dat een baan in deze sector een prachtige manier is om een leuke boterham te verdienen.

Naast de transporteurs en verladers zijn de opleidingsbedrijven en -instituten ook aanwezig. Zij praten bezoekers en jong talent graag bij over het chauffeursleven en/of een dynamische baan in de logistiek. Wie geluk heeft (en een rijbewijs B), kan zelfs een stukje met een vrachtwagen of bus rijden! Bovendien delen zij gratis proeflessen uit aan serieus geïnteresseerden. 

Daarnaast kunnen bezoekers zich ook laten informeren over de meest uiteenlopende takken van transport: van internationaal en zwaar transport ver en lang weg van huis tot distributiewerk in de regio, verhuizingen, geldtransport tot en met personenvervoer in taxi’s of per touringcar naar toeristische orden.

De dag wordt omlijst met veel vertier voor groot en klein. Denk daarbij aan een auto parcours, racebaan, springkussens en op de foto met Bob de Bouwer! Foodtrucks, sfeervolle terrasjes en passende muziek zorgen voor een feestelijke ambiance. 

Toegang en parkeren gratis!

De Transportdag Beverwijk wordt georganiseerd door Stichting Business Docks in samenwerking met het cluster Transport en Logistiek van OV IJmond. 

Op 17 juni, de dag voorafgaand aan de Transportdag wordt op dezelfde locatie van 10.00 tot 16.00 uur een grote Banenmarkt gehouden voor alle bedrijven uit Beverwijk. Hier presenteren de transport- en opleidingsbedrijven zich natuurlijk ook. Voor personen met rijbewijs B is er een kans om ervaring op te doen als chauffeur op een OV-bus van Connexxion.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing