Trio Nouvelle Philharmonie

Door: Ab Jenema

Het Trio Nouvelle Philharmonie met vlnr: Artiom Shishkov (viool), Sergey Smirnov (piano) en Dima Tsypkin (cello).

IJMOND - Misschien doet de titel wat vreemd aan, maar al eerder zijn in Castricum musici uit Wit-Rusland opgetreden, die in Minsk het daar gevestigde muzieklyceum doorlopen. Zo ook de pianist, violist en cellist van trio Nouvelle Philharmonie, die bovendien ook nog eens alle drie in de Wit-Russische hoofdstad geboren zijn. Na het muzieklyceum hebben ze hun studie aan het conservatorium van Minsk voortgezet en later elders in Europa afgerond. Zondag 12 februari treden ze op in de gloednieuwe concertzaal van Geesterhage, aanvang 15.30 uur.

 

De Seizoenen

Over de buitengewone kwaliteit van hun spel kan van alles worden geschreven, maar hen beluisteren zegt oneindig veel meer dan woorden kunnen uitdrukken. Om toch een indruk te krijgen, volgt hier een fragment uit een recensie van het programma ‘de Seizoenen’ dat ze al eerder in Antwerpen hebben gebracht en ook hier zullen spelen. ‘Voor de pauze brachten zij Les Saisons van Tchaikovski in een bewerking van Alexander Goedicke waarin alle maanden worden vertolkt. Dat het hier om bijzonder talent ging, werd reeds op het einde van de maand januari duidelijk. Hoe koud de wind ook woei en sneed, de viool woei en sneed melancholisch mee. Dat deze muziek het trio op het lijf geschreven is, hangt ongetwijfeld ook samen met hun eigen beleving.’

 

Een andere wereld

Na de pauze spelen ze het Piano Trio No. 1, Op 86 (1998) van Nikolai Kapustin dat bestaat uit de delen 1) Allegro molto, 2)Andante en 3) Allegro giocoso. Vervolgens keert het thema van de seizoenen terug, zij het in land waar het klimaat het tegenovergestelde is van dat in Rusland. Het concert wordt namelijk afgerond met de ‘De vier seizoenen van Buenos Aires’ van Astor Pantaleón Piazzolla (Arrangement Bragato, b.1915 for piano trio).

 

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal of bij de Readshop (Geesterduin), muziekhandel Borstlap, Boekhandel Laan en Vivant Rozing (Bakkerspleintje). Ook kan men reserveren via www.toonbeeld.tv of tel. 0251659012.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing