Trompetles van een topblazer

Door: Jan Pronk

IJMOND- Het zijn bijzondere tijden, waarin alles op z’n kop staat. En zo kan het zijn dat Loet van der Lee uit Krommenie, een van de beste jazztrompettisten van Nederland, heeft besloten les te gaan geven. De schoorsteen moet nu eenmaal roken, want concerten geven zit er voorlopig niet in. Een unieke kans voor amateur-trompettisten om de fijne kneepjes te leren. Maar ook beginners kunnen bij Van der Lee terecht!

“In de lessen, die ik via Skype en ook privé in Krommenie en Heemskerk geef, besteed ik aandacht aan techniek, improvisatie en het spel in een bigband”, aldus Van der Lee, die normaliter in deze periode een drukke agenda zou afwerken in binnen- en buitenland. “We nemen de klassieke speltechniek als uitgangspunt, maar werken ook direct aan jazz, Latijns-Amerikaans en popstijlen. De samenstelling van de lessen doe ik in nader overleg met de leerling, maatwerk dus. Ook blazers die de trompet lang onberoerd hebben gelaten, help ik snel weer op weg.”

Ook voor beginners
Speciaal voor de beginners vanaf 12 jaar heeft Van der Lee een basispakket samengesteld, waarbij aan de basistechniek van het trompetspel wordt gewerkt, het notenschrift, de toonladders en een korte introductie op de muziekgeschiedenis. Ook is het mogelijk om toe te werken naar HaFaBra-exameneisen van diploma A, B, C en D. De afkorting staat voor harmonie, fanfare en brassband.
“Online lessen zijn goedkoper dan privélessen op locatie. Geïnteresseerden kunnen mij een mailtje sturen ([email protected]) en dan geef ik een overzicht van de prijzen en mogelijkheden”, aldus Van der Lee, die op zijn website www.vanderleemusic.com een overzicht geeft van zijn indrukwekkende muzikale loopbaan in een groot aantal orkesten, en ook als dirigent en gastsolist. Tegen betaling kunnen zijn cd’s worden gedownload.

Studieboeken
Van der Lee legt momenteel de hand aan het derde studieboek in de serie ‘Beter trompet spelen’, waarbij het zwaartepunt ligt op het leren van de lipbinding en de daaruit resulterende populaire ‘shake’. De boeken zijn in Nederlands en Engels in print en als download te bestellen via zijn website.
www.vanderleemusic.com

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing