Trotse (groente) blikken

Door: Cor Beumer

De trotse kinderen van de St. Eloy parochie

IJMOND - Zaterdag 21 september start officieel de Vredesweek. Om 19:00 uur is er een viering in de St. Odulphuskerk in Wijk aan Zee. Voor die tijd zijn de kinderen van de St. Eloy parochie al heel druk bezig geweest. Ze hebben niet alleen leuke liedjes geleerd, maar er is ook een actie gestart.

Vrede begint waar mensen met elkaar delen. Er zijn daarom in de kerken een heleboel blikken groente ingezameld voor de voedselbank. Afgelopen zondag hebben kinderen in de St. Agathakerk manden met groente en fruit naar het altaar gesjouwd.

Eigenlijk was er alleen groente gevraagd, maar sommigen maakte er volgens pater Putman een potje van. Van die potjes met appelmoes en fruit zullen de kinderen vast genieten. De voedselbank van Beverwijk voorziet namelijk voor meer dan 70 huishoudens voedsel, waaronder ook veel gezinnen.

Met trotse blikken laten de kinderen zien hoeveel groente en fruit er is ingezameld. In de viering in Wijk aan Zee, hopen de kinderen het te overtreffen! Ook uw bijdrage is van harte welkom!

Zaterdagavond is om 18:30 uur een oecumenische Vredesviering in de Morgensterkerk aan de Vrijburghlaan. De boodschap van vrede moet met elkaar gedeeld worden!

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing