Troubadour Jan Schrama in boekvorm

Door: Ab Jenema

IJMOND - Heemskerker Jan Schrama schreef tientallen liedjes over de IJmond en produceerde bovendien tal van cd’s over de geschiedenis van de regio. In december komt er een boek uit over deze bijzondere man, die volgend jaar 75 wordt. Het boek is alleen bij voorinschrijving verkrijgbaar en bevat tevens een gratis cd, waarop lokale artiesten als eerbetoon een eigen versie brengen van de mooiste liedjes die de man schreef.

Het boek heet Jan Schrama, troubadour in de IJmond en wordt uitgegeven door De Vrijstaat Roetz. De journalist Jan Butter tekende het levensverhaal op van de illustere IJmonder. Het boek bevat tevens bijdragen van mensen die nauw met Schrama samenwerkten en de teksten van alle songs.

Naast producent van vele lokale cd’s als Duizend Jaar Heemskerk en 125 jaar Noordzeekanaal, bracht Schrama ook diverse memorabilia uit. Zoals een herdenkingspenning voor de verlening van stadsrechten aan Beverwijk, de Wijkertorenspeld en de St. Agathahanger.

Jan Schrama werd geboren in Velsen-Noord en verhuisde later naar Heemskerk. Hij werkte als ambtenaar op de afdeling huisvesting van de gemeente Heemskerk, maar zijn vrije tijd ging volledig op aan zijn creatieve projecten. Hiermee wilde hij de schoonheid van de regio voor het voetlicht brengen en aandacht vragen voor de gechiedenis van dit gebied.

Met dit boek wil de lokale uitgeverij De Vrijstaat Roetz ‘een blijvende herinnering maken aan iemand die de IJmond kleur geeft’. Het boek bevat een gratis cd en kost 19,95. De Vrijstaat Roetz werkt zonder winstoogmerk en met de opbrengst van het boek worden de drukkosten betaald. Het boek is verkrijgbaar via [email protected] onder vermelding van naam, adres en het aantal exemplaren. Voor meer informatie roetz.nl

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing