Twaalf nieuwe workshops van Young Art

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - Op maandag 16 juli 2012 begint de opbouwweek van het Young Art Festival in Park Westerhout, Beverwijk. Kunstenaars en festivalmedewerkers bouwen in een paar dagen tijd het hele terrein op en leggen daar de laatste hand aan hun werken. Maar er is meer! Ook deze zomer vinden in de week voorafgaand aan het festival de zogeheten Art-Shops plaats. Nieuw op het programma: een vijftal workshops voor gevorderden en een tweetal masterclasses.

Tijdens een Art-Shop maken jongeren kennis met kunst. Onder begeleiding van een professionele kunstenaar werken zij aan een project dat tijdens het festival te bewonderen is. Het thema is dit jaar ‘ontmoeten’ en de vijf verschillende invalshoeken zijn: muziek, theater, tekst, fotografie en beeldende kunst. Het docententeam bestaat uit jonge mensen die stuk voor stuk gewend zijn buiten hokjes te denken, dus de vijf kunsten zullen elkaar ongetwijfeld tegenkomen.

Dat gebeurt ook in de masterclass ‘Living-Art’, een mix tussen kunst, mode en performance. De eigenzinnige ontwerpers Esther Meijer (Nieuw Jurk) en Sander en Maurice de Graaf (LAF wear) komen op zaterdag 21 juli naar Beverwijk om in één dag een collectie te maken. Wie liever in een ‘gewone’ voorstelling staat, kan zich aanmelden voor de masterclass van theatergroep Signatuur Onbekend en ‘s avonds met hen optreden in het Young Art Theatre.

Wie al enige ervaring heeft met filmen, theater maken of schrijven, kan meedoen aan een Young Art Selection. Elk van deze projecten heeft een kunstenaar als mentor, die ondersteuning biedt. Een ideale manier voor kunstvak-studenten en oud-Art-Shoppers om meer ervaring op te doen!

Meer informatie is te vinden op www.youngartfestival.nl/art-shops. Daar staan ook de inschrijfformulieren. De kosten die aan de Art-Shops en Selections zijn verbonden, zijn bewust laag gehouden en zijn inclusief materialen, lessen en drie maaltijden per dag. De deelnemers eten mee met de crew en de andere kunstenaars en maken het Young Art Festival heel intensief mee: een bijzondere en onvergetelijke ervaring!

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing