Twee hennepkwekerijen opgerold

Door: Raimond Bos

BEVERWIJK / VELSEN - De politie heeft vandaag twee hennepkwekerijen opgerold. De hennepplanten werden aangetroffen in woningen aan de Van Riemsdijkslaan in Beverwijk en in een woning aan de Bornstraat in Velsen-Noord.

Twee bewoners, mannen van 58 jaar en 43 jaar, zijn aangehouden. In beide woningen werden tussen de 160 en 210 planten aangetroffen. De planten werden aangetroffen op een zolder en in een slaapkamer. Daarnaast werd de stroom illegaal afgetapt. Het energiebedrijf zal aangifte doen van diefstal van de stroom. De politie kwam een van de hennepkwekerijen op het spoor omdat zij tijdens een surveillance een scherpe henneplucht roken. Met behulp van een speciale warmtebeeldcamera kon het precieze adres snel worden achterhaald.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden
De politie treedt hard op tegen hennepteelt. Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. 10% van de woningbranden is te relateren aan hennepteelt. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie via nummer 0900 8844 of Meld Misdaad Anoniem via nummer 0800 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing