Tweede editie "Zingen Op De Bree"

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - De tweede editie van Zingen op de Bree vormt dit jaar de aftrap van het najaarsseizoen voor de winkels in het centrum van Beverwijk. Maar liefst 17 Shantykoren zullen verdeeld over 8 podia het winkelend publiek op koopzondag 28 oktober trakteren met liederen over ruwe zeebonken en woelige baren. En net als vorig jaar zal de dag worden afgesloten met het zingen van het Beverwijklied door een optreden van de gezamenlijke koren.

Georganiseerd door de ondernemers van Beverwijk Winkelstad en het team van Alle Hens aan Dek, het Shantyprogramma van Radio Beverwijk, wordt voor de tweede keer het evenement 'Zingen op de Bree" georganiseerd. Na het overweldigende succes van de eerste editie vorig jaar, is het programma dit keer groter en uitgebreider opgezet met nog meer koren en nog meer podia.

Het is zelfs waarschijnlijk dat dit een van het grootste openlucht korenfestival van Nederland is. Op en rond de Breestraat in het centrum van Beverwijk zullen 17 Shantykoren uit heel Nederland de mooiste zeemansliederen ten gehore brengen.

Tussen 12.00 en 17.00 uur klinken de liederen niet alleen in het centrum, maar ook in Lommerlust en Akerendam. De koren én de ondernemers zullen deze Beverwijkse traditie aanpakken om zich van hun beste kant te laten zien. Gecombineerd met de maandelijkse koopzondag (gratis parkeren!) zal het weer prettig toeven zijn in Winkelstad Beverwijk.

De Koren van het festival van 28 oktober 2012 Zingen op de Bree:
‘t  Heijds Vismaatjeskoor uit Ter Heijde       
Shanty koor De Zilk uit de Zilk            
Shanty koor de Torren Lisse                          
Shanty koor De Skulpers Castricum 
Shanty koor ‘t Scheepstuygh Schagen                   
Shantykoor Marconisten Leimuiden             
Shanty koor Grace Darling IJmuiden                        
de Zâalnêelden Egmond a Zee                                   
Het Groenehart Koudekerk a/d Rijn                                      
Shanty koor Heeren Zeventien Akersloot   
Shantykoor Nortada IJmuiden                       
Onder Zeil Schagen                                           
Compagnie zangers Medemblik                     
Batavia koor Lelystad                                       
Midscheeps Leidschendam                            
De Eemvaarders Amersfoort                           
De Gesmeerde Keelen Wieringen

Winkelstad Beverwijk is het koop- en belevingscentrum van de regio, waar winkelen in het Centrum, woonwinkelen op de Boulevard, fun shoppen in De Bazaar en uitgaan bij horeca, theater of bioscoop uitstekend gecombineerd kunnen worden. Het aanbod is compleet en veelzijdig en de bereikbaarheid en het parkeren uitstekend. De koopzondagen vanaf 28 oktober bieden u hiertoe alle gelegenheid. In de maanden november en december zijn de winkels ook in het centrum zelfs elke zondag geopend.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing