Tweede productie van Stichting Theatermanifestatie IJmond

Door: Bos Media Services

Een repetitie voor het stuk Luwte.

REGIO - Stichting Theatermanifestatie IJmond brengt deze week de tweede grote theaterproductie. Vorig jaar werd in de tuin van kasteel Assumburg te Heemskerk de eerste voorstelling Schemering gespeeld, dit jaar vormt het havengebied van IJmuiden het decor voor de uitvoering van het stuk Luwte.

Met betonblokken en basaltstenen op de achtergrond spelen de acteurs van Luwte hun voorstelling van donderdag 12 tot en met zondag 15 september (try-out op dinsdag 10 september) om 20:00 uur. Voorafgaand aan de voorstelling serveert Frank Castricum in een pop-up-restaurant op de locatie een speciaal theatermenu. Luwte neemt het publiek mee naar een plek waar de wind niet kan komen en tot op heden nooit geweest is. Een plek waar een bijzondere gemeenschap woont. Ze waren nomaden, maar vergaten hun oude gebruiken. Tussen statisch beton volgen ze strakke lijnen en vaste routes, altijd in beweging in een wereld vol kleuren. Op een nacht komt toch de wind. En ook een vreemdeling die over eindeloze mogelijkheden spreekt. Zullen ze blijven, kunnen ze gaan?

Luwte wordt gemaakt en uitgevoerd door meer dan honderd professionals en amateurs: spelers, dansers, muzikanten, kunstenaars, decorbouwers en vele vrijwilligers. De locatie is het 'blokkenterrein' van Rijkswaterstaat, ter hoogte van Badweg 38, nabij het Bunkermuseum van IJmuiden. Tickets zijn via www.theatermanifestatieijmond.nl te bestellen. Stichting Theatermanifestatie IJmond brengt met de voorstellingen deelnemers en bezoekers op een laagdrempelige manier in aanraking met kunst, cultuur, geschiedenis, (cultureel) erfgoed en natuur. De gekozen thema's zijn actueel en maatschappelijk relevant, maar worden altijd met de nodige humor en verwondering gebracht. Vorig jaar trok de voorstelling Schemering ongeveer 1500 bezoekers.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing