Tweede smaakmarkt is op Zaterdag 13 juli in Wijk aan Zee

Door: Jan Pronk

WIJKAANZEE - Na een wat druilerige, maar bijzonder sfeervolle eerste Smaakmarkt in het teken van Culturele Dorpen van Europa maken we ons op voor Smaakmarkt nummer 2 op zaterdag 13 juli. Met vertrouwde gezichten en nieuwe verrassingen onder de deelnemers: van Indonesisch tot Spaans, van gegrilde kippetjes tot pokebowl, van chocola en fudge tot crumbled cookies. En let op de BBQ-fiets! De muziek op 13 juli is van de vierkoppige IJmuidense band Drie Vierkante Meter. Sleazy listening zeggen ze zelf. Ofwel: jazz, maar dan niet zittend met je benen over elkaar. Heerlijke muziek gewoon die je te weinig hoort, met zelfgeschreven nummers over ook voor Wijk aan Zee bekende onderwerpen. We luiden de zomervakantie in en gaan er een mooie avond van maken.


Aanvullende informatie:
De Smaakmarkt is een traditionele dorpsmarkt, op het plein onder de kerktoren, met lange tafels tussen de bomen. De lokale horeca, buurtkoks en liefhebbers, maar ook foodtrucks uit de regio bereiden er hun lekkerste gerechten: van een klein hapje tot volledige maaltijden, uit alle windstreken, altijd vers en met aandacht gemaakt. Mensen komen er samen om elkaar te ontmoeten, voor een goed gesprek met bekenden of juist onbekenden, het lekkere eten en natuurlijk muziek. Aanschuiven dus!
De Smaakmarkt is een gezamenlijk initiatief van de Stichting Actief Wijk aan Zee (SaWaZ) en het Toeristen Informatie Punt De TIP, in samenwerking met Cultural Village. Het recept is vanaf het eerste jaar een succes gebleken. Dit betekent niet dat de markt ook groter wordt. Integendeel: door bewust ook de kleinere ondernemers uit te blijven nodigen, de organisatie in handen te houden van een enthousiast team van vrijwilligers én door het dorp zoveel mogelijk te betrekken, blijft de dorpse sfeer overeind.
Contact of meer info:
Voor vragen of aanvullende zaken: Saskia van der Meij – 06-20124580 / [email protected]

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing