Tweede workshop Pastel bij het Lucasgilde

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Wegens de grote belangstelling voor de eerste workshop pastel, organiseert het Lucasgilde Beverwijk een tweede. De mensen op de wachtlijst krijgen voorrang, maar er zijn nog een paar plaatsen vrij.
De workshop start op maandagavond 6 maart in het atelier van het Lucasgilde in het Centrum voor de Kunsten te Beverwijk en telt vier maandagavonden van 19.00 tot 21.00 uur + een atelierbezoek.

Docent is Regula Maria Müller, landelijk bekend kunstenaar en als artistiek begeleider verbonden aan het Lucasgilde.
Tekenen met pastel is tekenen met pigment op een min of meer ruwe ondergrond. Het bindmiddel van de pastelkrijt dient alleen voor het bijeenhouden van het pigment om mee te kunnen tekenen. Qua uiterlijk lijkt pastel het meest op droog verfpoeder. Met pastel kunnen zeer felle kleuren verkregen worden.
Aan bod komen de volgende onderdelen. Op de eerste avond van de workshop maak je zelf je eigen pastelkrijt en is er verder uitleg over de verschillende pastelsoorten, papiersoorten en papierkleuren. Daarna beginnen we met de basistechnieken zoals bijvoorbeeld mengen op het werkvlak, doezelen, kleurlagen, licht- en schaduwplekken. Verder komen ook nog enkele andere technieken aan de beurt en onderzoeken we de mogelijkheden van het combineren van pastel met andere materialen.
Ter inspiratie wordt elke avond het werk van een kunstenaar voorgesteld die met pastel werkt. Verder is er een atelierbezoek gepland bij Jacobien de Rooij, specialist in grote pasteltekeningen, in het centrum van Haarlem.

Kosten: € 65,- / € 55,- (niet-leden/ leden), incl. materiaal.
Maximum groepsgrootte: 8 à 10 mensen. Aanmelding via het contactformulier van de website: www.lucasgildebeverwijk.nl of via het mailadres: [email protected]
Wij zien uit naar uw komst.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing