Tweewekelijks vragenuurtje geheugen en dementie

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Ook dit jaar kun je elke eerste en derde dinsdagmiddag tussen 16.00 en 17.00 uur met allerlei vragen over het geheugen en dementie terecht in de bibliotheekvestiging aan het Kerkplein in Beverwijk. Mantelzorgers en andere verzorgenden en geïnteresseerden zijn er van harte welkom voor een praatje en gratis advies. 

Vanaf dinsdag 16 januari 2024 sluit MantelZ op iedere derde dinsdag van de maand aan bij het vragenuurtje. Zo heb je alle gelegenheid om jouw vragen te stellen over mantelzorg, ook in combinatie met de zorg voor iemand die beginnend dementerend is.

Extra handig: de bibliotheekboeken, maar ook gratis folders over het geheugen, dementie en zorg voor dementerenden staan er nu overzichtelijk bij elkaar. Zo vind je er bijvoorbeeld informatie van Stichting Alzheimer Nederland, Uitjezorg IJmond en over het trefpunt in De Stut en andere regionale trefpunten. Dit spreekuur en de dementiekast zijn initiatieven in het kader van het Geheugenkabinet. Dat is een landelijk programma van de openbare bibliotheken. Alzheimer Nederland en het lokale (zorg)netwerk. Het is gericht op alle facetten van het geheugen. Het programma verbindt laagdrempelige, luchtige thema’s als het begrijpen en fit houden van het geheugen met ernstiger onderwerpen als dementie en mantelzorg. 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing