Twintigste Cultural Village Schaaktoernooi

Door: Bos Media Services

WIJK AAN ZEE - Van 16 t/m 25 november 2015 zal in café De Zon het twintigste Cultural Village Schaaktoernooi plaatsvinden. Na twee verkorte (weekend)edities van dit (inter)nationaal gewaardeerde toernooi zal dit jaar weer een echte grootmeester 10-kamp plaatsvinden. Het evenement wordt georganiseerd onder auspiciën van de Stichting Schaakpromotie IJmond (SSIJ). 

Dankzij de goede banden die men heeft met de organisatie van het Tata Steel Chess Tournament zal de winnaar van het Cultural Village Schaaktoernooi worden uitgenodigd deel te nemen aan de Challenger Group hiervan. Dit betekent een enorme opwaardering voor het toernooi, een nieuwsfeit dat zich in de schaakwereld als een lopend vuurtje heeft verspreid. Uit de hele wereld kwamen er verzoeken tot deelname binnen, het was voor de organisatoren nog een hele klus om tot een homogeen deelnemersveld te komen.

Jeugdschaken staat hoog in het vaandel, men is er dan ook bijzonder trots op te kunnen melden dat Hing Ting Lai (Nederlands Jeugdkampioen 2015) en Robby Kevlishvili (Talent van het jaar 2015) zich hebben aangemeld voor deelname. Ook twee jongedames uit Georgië en Iran zullen van de partij
 zijn. Verder nemen deel GM Hansen (Canada), GM Abasov (Azerbeidzjan), GM Pruijssers (Nederland), IM Ris (Nederland) en IM Kerigan (Turkije) en de Local Hero FM Rick Duijker van de Beverwijkse schaakvereniging de Wijker Toren. Een mooi internationaal deelnemersveld dus.

Op maandag 16 november 2015 om 11:30 uur zal het toernooi worden geopend, waarna om 13:00 de eerste ronde van start zal gaan. Vervolgens wordt elke dag om 13:00 met de partijen begonnen. Zaterdag 21 november 2015 is een rustdag. Na afloop van de laatste partij zullen op woensdag 25 november 2015 de prijsuitreiking en de slotmaaltijd plaatsvinden. De organisatie is ervan overtuigd dat het ook dit jaar weer een spannend toernooi wordt in de achterzaal van café de Zon waar de verrichtingen live kunnen worden gevolgd.

Via de internetsite van de SSIJ (www.ssij.nl) en de schaaksite (www.schaaksite.nl) zijn alle partijen live te volgen en zullen deze van het nodige commentaar worden voorzien.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing