Uilenballenpluizen: interessant en gezellig tegelijkertijd

Door: Ab Jenema

Foto Kees Dekker

IJMOND - Uilenballenpluizen voor wetenschappelijk onderzoek is interessanter dan menigeen denkt. Help gezellig mee en doe tegelijkertijd mee met de zoektocht naar de noordse woelmuis. Dit is een uniek beestje in Noord-Holland.

Landschap Noord-Holland wil graag weten waar ze leven om die gebieden goed te beschermen. Maar muizen inventariseren in het veld is lastig en omslachtig. Het verzamelen en pluizen van kerkuilbraakballen is veel handiger! Elke uilenbal vertelt een bijzonder verhaal. Help je mee op onze uilenballenpluisavond op donderdag 19 oktober? Het is een perfect gezinsuitje. Er zijn deskundigen aanwezig om te helpen met determineren.

 

Er is een maaltijdsoep met stokbrood voor de pluizers. En verder koffie, thee en frisdrank. Misschien is er na afloop nog een excursie in het Heilooƫrbos. Kan je deze avond niet? Ook op 15 november en 14 december zijn er pluisavonden.

Tijd: 19 oktober van 18.00 tot maximaal 21.00 uur. Eerder stoppen is natuurlijk prima.

Locatie: Kantoor van Landschap Noord-Holland, Rechte Hondsbosschelaan 24a, 1851 HM Heiloo. Parkeren bij voorkeur aan Schuine Hondsbosschelaan.

Aanmelden is verplicht en kan op www.gaatumee.nl

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing