Uitbreiding van de spreekuren en het aanbod van Taalhuis IJmond

Door: Jan Pronk

Foto :Uitbreiding aanbod Taalhuis IJmond

IJMOND - Lezen prikkelt de fantasie en brengt ontspanning. Lezen helpt tegen eenzaamheid. Wie leest ontdekt een andere wereld. Maar wat als je niet of nauwelijks kunt lezen? Of je bent gevlucht uit je moederland en spreekt de Nederlandse taal niet goed. Dan helpt Taalhuis IJmond jou met een persoonlijk aanbod.

Meer spreekuren

Op verschillende locaties in de IJmond, zoals in buurtcentra, bibliotheken en wijkpunten zijn er taalspreekuren. Tijdens het Taalspreekuur kunnen inwoners zich laten informeren over cursussen en bijeenkomsten. Ze worden er doorverwezen naar de voor hen best passende plek om (digi)taal beter te worden. Vanaf 19 maart opent Huis van de Wijk de Stek van Welzijn Velsen de deuren voor een wekelijks spreekuur van 9.00 – 10.00 uur.  In totaal biedt Taalhuis IJmond zeven spreekuren.

Praten met elkaar

Nederlands leer je ook door met elkaar te praten. Dat kan in een van de vele taalcarrousels, praathuizen en ook bij Taal en Yoga (voor vrouwen) bij Welzijn Beverwijk. In de Bibliotheek van IJmuiden is Taal en Thee erg populair en vanaf nu elke week op dinsdag van 10.00 tot 11.30 uur.

Over Taalhuis IJmond

Taalhuis IJmond is een samenwerkingsverband tussen alle taalaanbieders in de regio en de gemeente Beverwijk, Heemskerk en Velsen. Het is ook een informatiepunt voor mensen die de Nederlandse taal (beter) willen leren. Taalhuis IJmond heeft in 2023 een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet het Taalhuis aan belangrijke kwaliteitsnormen. 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing