Uitleg over hoe en wanneer het leven op aarde is ontstaan

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Adrie Winkelaar (1946) heeft zich lange tijd verdiept in verschillende wetenschappen om de vragen over het leven te kunnen beantwoorden. Het leven wordt in de wetenschap gedefinieerd als “een in zichzelf in stand houdend chemisch systeem, dat in staat is tot evolutie”.

Als chemicus heeft hij beroepsmatig complexe organische verbindingen op een simpele manier moeten uitleggen om verkopers, managers en gebruikers van chemische preparaten het inzicht te geven over de werking ervan.

Op woensdag 23 oktober 2019 zal hij om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)  uitleggen hoe het leven op aarde is ontstaan en hoe virussen, bacteriën en levende cellen uit organische stof zijn voortgekomen. Door een combinatie van de kernfysica, waarmee de energie in materie wordt verklaard, en de biochemie, die de geheimen van eiwitten, DNA en RNA heeft blootgelegd, kan nu de werking van het leven worden verklaard en begrepen. De lezing, ondersteund met beelden en filmpjes vindt plaats in de Grote Kerk, Kerkstraat 37a, 1941 GC in Beverwijk

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing