- Uitleg patiëntenportaal in de Bibliotheek

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Bijna iedereen heeft een huisarts en staat ingeschreven als patiënt bij een huisartsenpraktijk. Steeds meer huisartspraktijken hebben een patiëntenportaal of patiëntenomgeving. Dat is handig voor het online regelen van afspraken, vragen stellen aan de dokter en het aanvragen van recepten. Maar digitaal is niet voor iedereen even makkelijk te volgen. Daarom een themabijeenkomst van Digivitaler betreft het patiëntenportaal en digitale communicatie met de huisarts, op donderdag 19 mei in de Bibliotheek.

Wat is een patiëntenportaal?
Alle huisartspraktijken in Nederland hebben een website. De meeste praktijken hebben tegenwoordig ook een online patiëntenportaal of -omgeving. Hierin staan de persoonlijke, medische gegevens van de patiënt. Deze vertrouwelijke gegevens zijn alleen door de patiënt en de huisarts in te zien. Om hier voor te zorgen is het patiëntenportaal extra beveiligd.

Meer weten?
Kom dan naar de themabijeenkomst op 19 mei van 15:00 uur- 16:30 uur in Bibliotheek IJmuiden. De toegang is gratis, wel graag even inschrijven. Dat kan telefonisch via 0252- 525353, via de website www.bibliotheekvelsen.nl of bij de balie van de Bibliotheek. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek om hieraan deel te nemen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing