Uitnodiging bijeenkomst rouwverwerking na zelfdoding

Door: Ab Jenema

IJMOND - Memoria Uitvaartzorg organiseert maandelijks een bijeenkomst voor nabestaanden die een dierbare hebben verloren door zelfdoding.Vrijdag 10 februari vindt er onder begeleiding van alternatief psycholoog en theoloog Chantal Visser-de Mol een nieuwe bijeenkomst plaats.

De impact van een zelfgekozen dood kan voor de naaste familie en vrienden heel groot zijn waardoor zij niet zelden, ongewild, in een eenzamere sociale kring belanden. Vaak rust er nog steeds een stevig oordeel en taboe op dit onderwerp. Oordelen vanuit de omgeving kunnen ondraaglijk zijn waardoor een nabestaande zijn of haar verhaal aanpast aan de verwachtingen.

Om diep verdriet een leefbare plek te kunnen geven kan het veel nabestaanden goed doen om het onbespreekbare bespreekbaar te maken door woorden te geven aan wat er is gebeurd.

Tijdens de bijeenkomst is er ruimte voor muziek, gedichten en het delen van verhalen en ervaringen. Er is tijd voor iedereen en er wordt ècht geluisterd.

Tevens gaat Chantal de Mol-Visser op verschillende vragen in. 

De ervaring leert dat deze bijeenkomsten nabestaanden troost, kracht en een opgelucht gevoel geven. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor èèn ieder die over dit thema een luisterend oor voor zijn of haar verhaal zoekt en de behoefte voelt om met lotgenoten te praten.
De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 10 februari van 15.00 tot 17.30 uur in de warme, lichte en liefdevolle ruimte van Memoria Uitvaartzorg, Plesmanweg 400 in Beverwijk.

Er geldt een eigen bijdrage van € 12,50.

Graag aanmelden bij Memoria Uitvaartzorg, tel. 0251 - 254135 of [email protected]

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing