Uitreiking creatief manifest Beverwijk in 2040

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Op donderdagavond 5 april reiken de kinderen van Beverwijk een creatief manifest uit aan burgemeester Smit. Hierin opgenomen zijn de resultaten van de hackathon ‘Beverwijk in 2040’ die 21 februari jongsleden georganiseerd is door het Centrum voor de Kunsten Beverwijk.

In deze hackathon hebben de creatiefste bewoners van Beverwijk, de kinderen van de basisscholen, zich gestort op de grote thema’s van Beverwijk. Samen met coaches van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk hebben ze een beeld geschetst hoe Beverwijk in 2040 woont, werkt, betaalt, winkelt, internet en recyclet. Ze hebben daarin de challenges opgepakt die hen aangeleverd zijn door Pré Wonen, Tata Steel, Rabobank, OD IJmond en de gemeente Beverwijk. Vanuit hun fantasierijke voorstellingsvermogen en oorspronkelijk creatieve geest zijn de kinderen gekomen tot een reeks oplossingen en aanbevelingen die ze gebundeld hebben tot een creatief manifest.

Dat manifest overhandigen de kinderen aan burgemeester Smit op 5 april om 19:00 uur in het gemeentehuis aan het Stationsplein. Aansluitend vindt om 19:30 uur de eerste commissievergadering plaats van de nieuwgekozen gemeenteraad. Raadsleden en publiek zijn welkom bij de uitreiking en kunnen zich laten inspireren door de aanbevelingen van de kinderen. 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing