Uitzending Klokhuis over brievenroman Sara Burgerhart

Door: Jan tronk

Foto: Thea Olivier

BEVERWIJK - Eind mei van dit jaar maakte het jeugd tv-programma Het Klokhuis opnames bij het tuinhuisje van de schrijfsters Betje Wolff en Aagje Deken, wat in de tuin bij het verzorgingshuis Lommerlust in Beverwijk staat.

De uitzending is op 27 december aanstaande van 18.40 – 18.55 uur op NPO3 en gaat over het boek Sara Burgerhart wat in het tuinhuisje is geschreven en wat deel uitmaakt van de Nederlandse Canon van 50.

Sara Burgerhart is een boek over een gewoon meisje dat haar eigen keuzes maakt. Dat klinkt nu heel normaal, maar dat was in de 18e eeuw wel anders. Want wist je dat vroeger gedacht werd dat meisjes helemaal niet zelf konden nadenken? Tirsa zoekt uit wat De Verlichting is en wat het boek ‘Sara Burgerhart’ van Betje Wolff en Aagje Deken heeft betekend voor de emancipatie van de vrouw.

Naast de opnames bij het tuinhuisje is er ook gefilmd in het Teylers Museum in Haarlem en in het Museum Betje Wolff in Middenbeemster. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om de uitzending te bekijken, dan is dat altijd later mogelijk via de website www.hetklokhuis.nl.

Voor meer informatie:

Thea Olivier, namens de ‘Stichting tot behoud van het tuinhuisje van de dames Betje Wolff en Aagje Deken’, tel. 06 49934571

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing