Uniek Mangafest in LUA

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - Bijna elke jongere kent ze wel, Japanse fantasytekenfilms waarin veelvuldig thema’s voorkomen als bijvoorbeeld: samurai, vechtsporten, zombies of aliens. Deze tekenfilms dragen de naam Animé (Manga is de stripversie daarvan).

Op 13  juni 2012 heeft Richard de Bree een Cosplay Meeting gehouden in Beverwijk. Cosplay is een vorm van performance art waarbij de deelnemers gebruikmaken van kostuums en accessoires om een bepaald personage of idee uit te beelden. Favoriete bronnen zijn onder andere manga, animé, stripverhalen, tokusatsu, stripromans, webstrips, computerspellen en films. Er kwamen maar liefst 120 jongeren op de meeting in Beverwijk  af. In z’n vrije tijd is Richard vrijwilliger bij het kinderwerk en jongerenwerk van Stichting Welzijn Beverwijk. Hij heeft bij het jongerenwerkteam Nul251 aangeklopt voor ondersteuning bij het organiseren van een evenement rondom manga en animé. Nul251 heeft jongerenparticipatie hoog in het vaandel staan en wilde dit uiteraard doen.

Nooit eerder is er in Beverwijk e.o. een evenement georganiseerd rondom die thema’s. Het beloofd dan ook een spannende en vooral een unieke gebeurtenis te worden. Naast dat er zeer waarschijnlijk heel veel jongeren in kostuum gaan komen is er die avond natuurlijk nog veel meer te beleven op Mangafest. Het programma van de avond:  fotoshoots voor cosplayers , AMV Contest (wie maakt de leukste of grappigste videobewerking), Cosplay Contest en fashionshow, Animé Classic Movie, Noodle Slurping Contest (wie heeft het snelst zijn bakje met noodles op) en uiteraard  de Animé Disco (met oa Dj Kolos, Dj Richi en Dj Greenstripe). Daarnaast is er een merchandisestand van Henk Comic & Manga Store aanwezig.

Het Mangafest is op zaterdag 22 december in LUA, Hoflanderweg 104 te Beverwijk. Vanaf 19.00 tot 00.00 uur kan je voor € 5,00 getuige zijn van een bijzondere gebeurtenis in Beverwijk. Het Mangafest is voor alle leeftijden. Voor meer info surf je naar www.nul251.info. Nul251 is ook te volgen op Twitter of te liken op Facebook.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing