Unieke samenwerking tussen Sinterklaas en de kerstman.

Door: Jan Pronk

Afgelopen week was er wat consternatie in het centrum van Beverwijk. Mysteryshoppers zijn ondertussen een bekend fenomeen. Deze twee winkelende heren zijn alles behalve mysterieus te noemen maar om op woensdagochtend Sinterklaas en de kerstman bepakt en bezakt met cadeautjes tegen te komen was op z’n minst raadselachtig te noemen.

In alle vroegte kwamen Sinterklaas en de kerstman aan op het station van Beverwijk. De mondkapjes gingen op en het duurde niet lang voordat de zakken met cadeautjes voller en voller werden.

Al struinend langs de etalages in het centrum waren Sinterklaas en de kerstman het erover eens dat winkelen in Beverwijk gewoon hartstikke gezellig is en dat de winkeliers er al helemaal klaar voor zijn.

Vanwege de coronamaatregelen zijn de heren dit jaar extra vroeg gestart met hun zoektocht naar de mooiste geschenken. “Het was voor ons ook even nieuw om de inkopen op deze manier te doen maar we begrijpen dat de winkeliers de drukte in de winkels willen spreiden vanwege corona en we geven daarin graag het goede voorbeeld”, aldus Sinterklaas. De kerstman vult vanachter zijn mondkapje aan “ Hohoho…en dat doen we dit jaar in Beverwijk bij de lokale ondernemers, we hopen uiteraard dat iedereen ons voorbeeld wil volgen”.

Dat de twee samen dikke pret hadden was wel duidelijk en hun avonturen zijn vanaf deze week ook te zien op de film die is gemaakt tijdens hun flitsbezoek aan Beverwijk. Op de website en de socialmedia kanalen van Beverwijk Centrum is eerdaags te zien hoe deze raadselachtige maar oergezellige shoppingtrip van Sinterklaas en de kerstman verlopen is.

In veel winkels vulden Sinterklaas en de kerstman ook nog een lot in. Ze vielen met hun neus in de pepernoten en kerstkransjes want de winkeliers hebben een ontzettend leuke Sint en Kerst winactie bedacht voor iedereen die op tijd z’n inkopen doet. Bij iedere aankoop kunnen de klanten een lot invullen en op 12 december worden de winnaars gekozen. Deze winnaars maken kans op geweldige prijzen. Een elektrische fiets, een Big Green Egg barbecue, een Nintendo spelcomputer, een horloge t.w.v. €500,- en diverse bonnen voor shoptegoed in het centrum.

De centrumwinkeliers hopen dat iedereen het goede voorbeeld van Sinterklaas en de kerstman wil volgen. Shop veilig, shop op tijd en shop lokaal zodat het voor iedereen gezonde en gezellige feestdagen zullen worden als afsluiting van een bijzonder jaar.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing