Update consultatieproces Tata Steel Nederland en de Centrale Ondernemingsraad over joint venture

Door: Ab Jenema

IJMOND - Eerder is aangegeven dat de uitwerking van de afspraken, die de COR op 30 januari 2018 met de voorzitter van Tata Steel Limited (TSL) heeft gemaakt, langer ging duren.

De procedure bij de rechtbank in Haarlem was opgeschort tot 20 februari 2018. Die periode is in overleg met TSN en TSL verlengd tot en met

vandaag, 22 februari 2018, in afwachting van de uitkomst van het overleg tussen TSN en TSL.

De COR heeft op dinsdag 20 februari 2018 van Tata Steel de schriftelijke bevestiging gekregen, dat er pas een handtekening zal worden gezet ondereen JV overeenkomst met thyssenkrupp nadat het gehele consultatieproces met de COR in Nederland is afgerond.

Deze toezegging verzekert de COR ervan dat er een zorgvuldig proces kan plaatsvinden.

De volgende stap is nu de feitelijke adviesaanvraag over dit voornemen. Deze adviesaanvraag zal naar verwachting in maart 2018 gereed zijn om aan de COR te worden aangeboden.

De COR benadrukt dat ondanks alle berichtgeving rondom deze JV, het consultatieproces in Nederland nog in zijn geheel moet gaan plaatsvinden. Het zal duidelijk zijn dat dit een complex proces zal worden. Ook benadrukt de COR dat met de huidige kennis van zaken er op dit moment nog geen goed oordeel kan worden gevormd of deze deal met thyssenkrupp goed is voor TSN en zijn medewerkers.

Direct nadat de COR de adviesaanvraag heeft ontvangen zal de COR dit uitgebreid communiceren.

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing