Vaccinatie start op 15 januari

Door: Ab Jenema

IJMOND - GGD Kennemerland start net als andere GGD’en eerder dan gepland met de vaccinatie van zorgmedewerkers, namelijk op 15 januari in plaats van 18 januari. De aftrap in de eerste drie regio’s blijft ongewijzigd op vrijdag 8 januari.  

Na het vaccineren van de zorgmedewerkers vaccineert GGD Kennemerland de groep 18 tot 60-jarigen. De GGD dient verder als vangnet voor andere doelgroepen.

Het vaccineren in de 1e fase vindt plaats in hal A op het parkeerterrein P4 van Airport Amsterdam Schiphol, Loevesteinserandweg, 1171 PK Badhoevedorp waar nu ook de XL-teststraat is geplaatst. 

Vaccinatie zorgmedewerkers
Alle zorgmedewerkers van 18 jaar en ouder die direct contact hebben met cliënten komen vanaf 15 januari aanstaande in aanmerking voor een vaccinatie tegen corona. Stagiaires, leerlingen, ZZP’ers en uitzendkrachten vallen hier ook onder. Als eerste worden zorgmedewerkers die direct cliëntcontact hebben binnen de verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen per brief door hun werkgever uitgenodigd.

Afspraak maken
Zorgmedewerkers kunnen alleen een afspraak maken voor de vaccinatie nadat zij een uitnodigingsbrief van hun werkgever hebben ontvangen. Als zij die niet ontvangen, nemen zij contact op met de werkgever.

We starten met vaccineren, maar blijven testen
Naast de start van het vaccinatietraject, blijft testen een belangrijke taak van GGD Kennemerland. Inwoners kunnen zich laten testen in Haarlem, Vijfhuizen en bij Schiphol. Laatstgenoemde blijft ook een testlocatie.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing