Vaccinatietraject Kennemerland

Door: Ab Jenema

IJMOND - Wegens een technische storing bij GGD GHOR Nederland is er deze week geen vaccinatie data beschikbaar. Wel kan er op basis van de cijfers die deze week worden gepresenteerd een globaal beeld worden gegeven van het cumulatief aantal gevaccineerde inwoners woonachtig in GGD-regio Kennemerland:

Tot en met 2 juni 2021 waren er 141.016 inwoners uit GGD-regio Kennemerland gevaccineerd. Deze week (3 t/m 9 juni) zijn daarbovenop ongeveer 34.411 inwoners gevaccineerd. Dit betekent dat inmiddels rond de 175.427 (31.899 per 100.000 inwoners) inwoners uit GGD-regio Kennemerland gevaccineerd zijn met tenminste 1 prik.

Vaccineren dak- en thuislozen
De afgelopen twee weken heeft GGD Kennemerland dak- en thuislozen in de regio gevaccineerd. Cijfers en informatie daarover worden komende week gepresenteerd. Medewerkers die betrokken zijn geweest bij dit traject zijn beschikbaar voor interviews. Neem bij interesse contact op.

Wekelijkse cijfers
Deze week (3 t/m 9 juni) waren er in Kennemerland 305 nieuwe besmettingen (55 per 100.000 inwoners). Dit zijn er 191 minder dan vorige week (-39%).

Deze week (3 t/m 9 juni) zijn er 6.925 testen afgenomen door GGD Kennemerland. Dit zijn er 980 minder dan vorige week (7.905).

Inwoners uit de regio Kennemerland kunnen zich laten testen in Haarlem, Beverwijk en bij P4 Lang Parkeren Schiphol. Een mobiele testbus staat tenslotte in wisselende gemeenten. Sinds mei staat in Haarlem bij de Kathedrale Basiliek St. Bavo aan het Jos Cuypersplein een mobiele testlocatie waar mensen ook zonder afspraak terecht kunnen voor een test.

Eind juni keuzemogelijkheid voor Janssen-vaccin van start
In de week van 21 juni kunnen alle 18-plussers zich bij de GGD’en melden voor een afspraak met het Janssen-vaccin. Het Janssen-vaccin is een veilig en effectief vaccin, met als praktisch voordeel dat één prik voldoende is om volledig gevaccineerd te zijn. Daarom wil minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het vaccin aanbieden aan elke volwassene die dat wil. Mensen die al een afspraak hebben staan voor vaccinatie met een ander vaccin maar toch Janssen willen kunnen ook bellen naar een speciaal nummer van GGD GHOR Nederland en hun afspraak omzetten naar één prik met het Janssen-vaccin. 

Het vrijwillig vaccineren met Janssen start in de week van 21 juni, omdat er vanaf dan landelijk circa 75 duizend Janssen-vaccins beschikbaar zijn. In de week erna zijn dit er, afhankelijk van de leveringen 125 duizend.

Geïnteresseerden kunnen bellen met een speciaal telefoonnummer van GGD GHOR Nederland om een afspraak te maken voor vaccinatie met het Janssen-vaccin. Zij kunnen dan ofwel direct een afspraak maken, ofwel in een wachtrij worden geplaatst zodat zij op een later moment na een sms-alert alsnog een afspraak kunnen maken. In de regio Kennemerland wordt op de vaccinatielocatie bij Schiphol met Janssen gevaccineerd. Nadere praktische details worden later bekend gemaakt.  

 

Tot zover de media update van deze week. De volgende wordt verstuurd op vrijdag 18 juni.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing