Van 7 mei tot 10 mei is de Velsertunnel (A22) gesloten voor verkeer

Door: Ab Jenema

IJMOND - De Velsertunnel is komend weekend aan beide kanten afgesloten voor verkeer. Rijkswaterstaat voert onderhoud uit aan onder andere de verkeerssignalering, de verlichting, het camerasysteem en het asfalt. Weggebruikers worden ter plaatse omgeleid en moeten rekening houden met extra reistijd.

Verkeer dat gebruik wil maken van de Velsertunnel (A22) wordt gedurende het weekend omgeleid via de Wijkertunnel (A9). Voor lokaal verkeer zijn er verschillende omleidingsroutes.

Omleidingsroutes
Verkeer aan de noordkant van de Velsertunnel wordt geadviseerd om via de A22 naar knooppunt Beverwijk te reizen en via de Wijkertunnel (A9) naar het zuiden te gaan. Verkeer op de N197 en N246 kan het beste via toerit 8 Bazaar de A9 op gaan. De extra reistijd kan oplopen tot 12 minuten.

Verkeer aan de zuidkant van de Velsertunnel wordt geadviseerd om via de A22 en A9 naar knooppunt Rottepolderplein te reizen, daar te keren en via de Wijkertunnel (A9) naar het noorden te gaan. Verkeer uit de regio Haarlem wordt geadviseerd via de N208 en N200 richting de A9 te reizen en vanaf knooppunt Rottepolderplein gebruik te maken van de Wijkertunnel (A9). De extra reistijd kan oplopen tot 13 minuten.

Weggebruikers wordt geadviseerd gebruik te maken van de omleidingsroutes en niet van de veerpont over het Noordzeekanaal, aangezien deze niet geschikt is voor grote verkeersstromen. Ook de sluizenroute is in verband met werkzaamheden aan de Zeesluis IJmuiden voor autoverkeer niet beschikbaar.

Tijdens het weekend zijn de volgende wegen beschikbaar voor lokaal verkeer:

•          A22 toerit 2a Beverwijk, richting Alkmaar;
•          A22 afrit 2 Beverwijk, richting N197;
•          A22 afrit 1 IJmuiden, richting Velsen, IJmuiden, N202;
•          verbindingsboog A22;
•          calamiteitenbogen A9;
•          A208 richting A22 afrit 1 IJmuiden.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing