VAN BOMSCHUIT TOT BADKOETS

Door: Ab Jenema

WIJK AAN ZEE - Beleef tijdens een historische dorpswandeling met levende geschiedenis hoe Wijk aan Zee van een vissersdorp in een mondaine badplaats veranderde. 

Wandel mee op Zondag 7 oktober 2018 om 14:00 vanaf de Dorpskerk Wijk aan Zee

In discussie met Heinrich Tappenbeck over de toekomst van Wijk aan Zee, een praatje maken met Karlijntje van het oude Gasthuis, luisteren naar de verhalen van de Belinfantes, een ritje in een paardentram maken, oud hollandsche spelletjes spelen op het Julianaplein en op de foto met Neeltje Snijders. Het kan allemaal tijdens de Historische Dorpswandeling op zondag 7 oktober. Dorpsbewoners uit Wijk aan Zee maken tijdens de dorpswandeling levende geschiedenis in de vorm van straattheater.

Presentatie nieuwe fotoborden
Tijdens deze bijzondere dorpswandeling worden de nieuwe fotoborden die verspreid door het dorp staan gepresenteerd. Op deze fotoborden staan foto’s en beschrijvingen van historische panden uit Wijk aan Zee die in de meeste gevallen niet meer bestaan.

Kinderen
Hinkelen, tollen, stoepkrijten, steltlopen, op het Julianaplein kunnen de kinderen allerlei oud hollandsche spelletjes spelen terwijl een draaiorgeltje vrolijk muziek maakt. De kinderen krijgen limonade en een snoepje van Cent van het Blad aangeboden.

Programma

14:00 start programma in de dorpskerk op het Julianaplein met aansluitend de presentatie van de nieuwe fotoborden met opening door burgemeester Martijn Smit.

14:30 start historische dorpswandeling onder begeleiding van een gids.

16:30 afsluiting op het Julianaplein

 

Praktische informatie
Om deel te nemen dient u zich aan te melden via [email protected]. Deelname is gratis.

Parkeren kunt u in de straten rondom het plein en de dorpsweide en op de parkeerplaats van het Hoge Duin (gratis).

Tip
Begin met een historisch ontbijt bij Be My Guest, Voorstraat 4, Wijk aan Zee. Aansluitend kunt u om 12:30 een concert bijwonen in de dorpskerk van het Sexy Sax Kwartet.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing