Van Hoge Duin naar Himalaya met Jorian Bakker

Door: Ab Jenema

WIJK AAN ZEE -Op zondag 17 maart om 12 uur geeft oud-Wijk aan Zeeër Jorian Bakker (28) een presentatie in het Badgastenkerkje over zijn ervaringen als teamlid van een expeditie met zes andere jonge alpinisten naar Oost-Kirgizië. In de afgelegen Djangart vallei, onderdeel van het Kokshaal Too massief, een uitloper van de Himalaya bereikten zij vorig jaar de top van een 5.000 meter hoge berg die niet eerder beklommen was.

Hoe kom je d'r op? Wat moet je kunnen om op expeditie te gaan? Twee jaar trok de Expeditie Academie van de NKBV (klim-en bergsport vereniging) uit om hierop voor te bereiden. Jorian vertelt wat het betekent om als team naar een doel te werken, samen door moeilijke tijden te gaan, om onbeklommen bergen te beklimmen en die een naam te mogen geven en wat het betekent om wekenlang in een tent te leven.

Uiteraard zullen er tijdens de presentatie ook beelden van de expeditie worden geprojecteerd. Toegang vrij, na afloop vrijwillige financiële bijdrage voor de instandhouding. Inloop vanaf 11.30.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing