Van Praal tot Prul op zaterdag 24 maart 2018 in Museum Kennemerland

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Soms hoor je het wel eens. Gekocht op de rommelmarkt. Dacht dat het niets voorstelde. Totdat een antiquair het zag . . . .   . Museum Kennemerland te Beverwijk organiseert op 24 maart een unieke bijeenkomst “Van Praal tot Prul”, waarop mensen hun verborgen schatten kunnen laten bekijken.

Net zoals in het populaire televisieprogramma “Tussen Kunst en Kitsch”, zullen er experts aanwezig zijn die de objecten bekijken, dateren en over de herkomst van de objecten kunnen vertellen. Er worden ook taxaties gedaan. Maar liefst vijf experts staan klaar om uw schilderij, uw oude document , een sieraad of ander voorwerp aandachtig te bekijken.

Museum Kennemerland is een regionaal museum dat zich richt op het beheren van collecties voorwerpen, boeken en beeldmateriaal die betrekking hebben op het cultureel erfgoed van Kennemerland. De tijdlijn van het museum bestrijkt zo’n 5.000 jaar, van de prehistorie tot en met de dag van vandaag.

Het museum herbergt een aantal bijzonder collecties. Het bezit de grootste collectie handgeknoopte tapijten vervaardigd door tapijtknoperij Kinheim van Nederland en bezit een unieke verzameling Nederlands keramiek van de Potterie Kennemerland, ook wel aangeduid als Velser aardewerk.

Museum Kennemerland richt zich met het evenement “Van Praal tot Prul” op de bewoners van de regio Kennemerland, van Alkmaar tot Haarlem. De hele dag, van 10 tot 16 uur staat het museum open voor uw schatten. Er wordt een grote toeloop van belangstellenden verwacht. Om logistieke problemen te voorkomen is daarom besloten tot een schriftelijke voorinschrijving.

Inschrijving is mogelijk via een formulier op de website van het museum www.museumkennmerland.nl

Ook liggen er tijdens de openingstijden van het museum aanmeldingsformulieren klaar. U kunt deze formulieren mailen naar: [email protected] of opsturen naar het adres:

Museum Kennemerland, Noorderwijkweg 2A, 1943 DK Beverwijk.

De inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst in behandeling genomen.  De entreeprijs bedraagt € 10,00 per persoon.

Maak gebruik van deze unieke gelegenheid! Wie weet kunt u na 24 maart pralen met iets waarvan uw omgeving dacht: dat is een prul.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing