Van Praal tot Prul op zaterdag 24 maart – “Wat is het waard?”

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - De waarde van objecten die wij in huis hebben is niet altijd meteen vast te stellen. De meeste objecten zijn simpelweg gebruiksartikelen. Dan zijn er objecten die op zich geen financiële waarde vertegenwoordigen maar waar men gewoon aan gehecht is, de zogenaamde emotionele waarde. Maar veel vaker vinden wij dingen gewoon de moeite waard en geven het daarom een mooi plekje in huis. 
Wij vinden lang niet alles mooi en bergen een object dat wij niet mooi vinden op in kasten, gooien het weg, bieden het een kringloopwinkel aan of bieden het aan voor verkoop via de rommelmarkt. 

Als wij iets niet mooi vinden heeft dat object voor ons geen waarde. Het betekent niet per definitie dat er dan ook helemaal geen financiële waarde aan kan worden toegekend. Het kan zijn dat wij te maken hebben met een uniek object, het object kan zeldzaam zijn of het object kan gemaakt zijn door een bekend persoon. In dat geval kan het object ineens wel een financiële waarde vertegenwoordigen. Veelal wordt de waarde dan bepaald door de vraag naar dergelijke objecten.

“Van de rommelmarkt. “Uit een erfenis”. “Gevonden”. Dacht dat het niets voorstelde. Totdat een deskundige het zag . . . . .”

Misschien herkent u dat gevoel van: “Nu heb Ik toch iets heel bijzonders!”. Feitelijk wil je dan gelijk weten of er echt sprake is van een bijzonder object. Vaak weet je niet waar je met zo’n vraag naar toe moet of is de drempel te hoog om ergens op af te stappen.

Museum Kennemerland wil op 24 maart 2018 van 10 tot 16 uur de drempel verlagen en organiseert daarom de activiteit “Van Praal tot Prul”. Op deze dag staan er in Museum Kennemerland maar liefst vijf experts klaar om uw schilderij, uw oude document, een sieraad of ander voorwerp aandachtig te bekijken, te dateren en over de herkomst van de objecten te vertellen. Er worden ook taxaties gedaan.

Museum Kennemerland richt zich met het evenement “Van Praal tot Prul” op de bewoners van de regio Kennemerland, van Alkmaar tot Haarlem. Er wordt een grote toeloop van belangstellenden verwacht. Om logistieke problemen te voorkomen is daarom besloten tot een schriftelijke voorinschrijving.

Inschrijving is mogelijk via een formulier op de website van het museum www.museumkennmerland.nl

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing