Van school tot kinderopvang: alles dicht bij elkaar en samenwerkend

Door: Ab Jenema

IJMOND - In Beverwijk aan de Laan van Blois bevindt zich Basisschool ’t Kraaienest (OPOIJmond) met in het gebouw ook drie opvangvormen van Welschap Kinderopvang. Dat de school en totale opvang voor kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar in hetzelfde gebouw zitten, is vooruitstrevend. De medewerkers zijn nauw betrokken en werken met plezier samen. Kinderopvang de Topper biedt een kinderdagverblijf voor de allerkleinsten, een peuteropvang en een buitenschoolse opvang na schooltijd. De samenwerking is redelijk uniek en zorgt voor mooie inzichten. “We werken graag samen, springen bij als dat nodig is en delen met elkaar. Het is een gezellig team van professionals met veel ervaring en pro-activiteit.” Aldus Tessa van der Linden van Welschap Kinderopvang.

Kinderdagverblijf de Topper is vorig jaar gestart en zit vol qua inschrijvingen. Het is een kleinschalige locatie met één verticale groep voor maximaal 12 kinderen per dag, in de leeftijd 0 tot 4 jaar. “Door de kleinschaligheid kunnen we de kinderen echt een huiselijk gevoel geven. Ook in de inrichting van deze locatie staan voor ons huiselijkheid, rust en warmte voorop. Wij vinden het belangrijk dat u uw kind met een goed en vertrouwd gevoel bij ons brengt.”

Deze huiselijkheid wordt ook voortgezet binnen de peuteropvang. In 2021 start deze opvangvorm op dezelfde locatie. “Door de lockdown is de opening uitgesteld, maar het gebouw en de medewerkers zijn er klaar voor. De indeling is ruim, je voelt je er direct welkom door de fijne sfeer. De inrichting is de afgelopen tijd aangepakt en alles is helemaal opgeknapt, zodat de kinderen straks terecht komen in mooie ruimtes.” Er is een gezellige huishoek, bouwhoek en creatieve atelierhoek waar voor ieder type kind wat te doen is. Daarnaast wordt er iedere dag een bewegingsactiviteit georganiseerd. Denk hierbij aan peuteryoga, lekker dansen of spelletjes doen in de gymzaal van de basisschool. De peuteropvang gaat vijf ochtenden in de week open. Drie ervaren pedagogisch medewerkers zorgen voor de dagelijkse leiding en zorg voor de kinderen. Er is elke ochtend een momentje van rust waarin een cracker wordt gegeten en wat gedronken. Peuteropvang de Topper is een VVE locatie en biedt extra (taal)ondersteuning met het Voor- en Vroegschoolse Educatie programma Uk & Puk.

Na schooltijd kunnen kinderen van basisschool ’t Kraaienest naar de buitenschoolse opvang. Ze komen vanuit de school zelf naar de Topper. Bij de BSO is volop ruimte voor vrije tijd, de kinderen kunnen deelnemen aan activiteiten of zelf iets ondernemen. Bij het opstellen van het interactieve programma wordt veel overlegd en de kinderen mogen meedenken over wat ze allemaal gaan doen. Denk aan coole knutsels maken, koken en bakken of buiten iets leuks doen. Er is ook ruimte om even te rusten na de lange schooldag en tijd voor jezelf te nemen. “Ook hier merk je dat de sfeer goed is en dat zowel kinderen als medewerkers zich snel thuis voelen. Dit is mede te danken aan de fijne locatie en de goede samenwerking met de collega’s van basisschool ’t Kraaienest.”

Ouders die een keer een kijkje willen komen nemen bij deze fijne locatie, zijn welkom. Meer informatie, contactgegevens en aanmelden voor opvang via www.welschapkinderopvang.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing