Vanaf 1 juni mondkapjes op pont verplicht

Door: Ab Jenema

IJMOND - 1,5 meter afstand houden in het openbaar vervoer is niet altijd haalbaar, daarom is een niet-medisch mondkapje per 1 juni verplicht voor reizigers van 13 jaar en ouder. Dit geldt ook op de pont. Reizigers moeten tijdig, vóór het oprijden, de mondkapjes opzetten zodat het op- en afrijden zo veilig mogelijk verloopt.

Op 1 juni moet iedereen van 13 jaar en ouder die de pont wil gebruiken een mondkapje op. Hier wordt op gecontroleerd door verkeersregelaars en een instapbegeleider van GVB.

Omdat op de kade wel genoeg ruimte is om afstand te houden, geldt daar gewoon de 1,5 meter afstandsregel. Op de kade is het dragen van een mondkapje niet verplicht.

Wat voor mondkapje?
Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter, bijvoorbeeld van katoen, voldoende. Deze mondkapjes zijn te koop bij drogisterijen en winkels zoals de Hema en Zeeman. Zelfgemaakte mondkapjes zijn ook toegestaan. Bekijk de voorbeeldinstructie voor een niet-medisch mondkapje. Daarin staat ook hoe de mondkapjes gebruikt moeten worden: goed sluitend over mond en neus én voor iedere reis een schoon mondkapje. O.a. sjaals, het gebruik van een kraag van een jas of zakdoeken gelden niet als mondkapje. Mensen die geen mondkapje dragen in het openbaar vervoer, kunnen een boete krijgen van 95 euro.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing