Vanaf april met de rondvaartboot naar SHIP op het sluizencomplex

Door: Ab Jenema

IJMOND - Met ingang van 1 april, de start van het nieuwe vaarseizoen, vaart de rondvaartboot Koningin Emma vier maal per dag vanaf het Sluisplein in IJmuiden via de Noordpier in Wijk aan Zee naar SHIP op het sluizencomplex in IJmuiden. Het Sluis Haven Informatie Punt (SHIP) is een experience over de bouw van de grootste zeesluis ter wereld en de ontwikkelingen in het Noordzeekanaal gebied. Sinds de opening op 31 maart 2017 brachten al 75.000 mensen een bezoek aan SHIP.

Adriaan Jumelet van de IJmuidense Rondvaart Maatschappij is verheugd dat zijn maatschappij de lijndiensten gaat verzorgen: “We zijn Rijkswaterstaat erkentelijk dat we een vergunning voor vijf jaar hebben gekregen. De steiger bij SHIP is met financiële steun van de Provincie Noord-Holland hiervoor zelfs speciaal aangepast. Tijdens de boottocht ervaren belangstellenden van dichtbij de aanleg van de nieuwe grootste zeesluis ter wereld en hebben ze zicht op de Spuisluis en het Gemaal, de grootste van Europa.”

Marije Moerman van SHIP: “We zijn enorm blij dat SHIP nu ook vanuit het zuiden van het Noordzeekanaal gemakkelijk bereikbaar is. Ongetwijfeld trekken we hierdoor extra bezoekers. Om een dagje IJmuiden voor toeristen nog leuker te maken werken we bovendien aan arrangementen met onder andere het Zee- en Havenmuseum en Forteiland.”

De vertrektijden vanaf het Sluisplein naar SHIP zijn dagelijks om 09.45 uur, 13.05 uur, 15.25 uur en 17.25 uur. De terugvaarten van SHIP naar het Sluisplein zijn om 13.20 uur, 15.40 uur en 17.40 uur. Een retourtje kost € 6,50. De overtocht duurt circa 12 minuten. De toegang tot SHIP is gratis, de rondleiding door een gids kost € 5,00. SHIP heeft ook een restaurant en faciliteiten voor zakelijke bijeenkomsten.

 

Informatie over de rondvaart: ijmuidenserondvaart.nl. Informatie over SHIP: ship-info.nl.

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing