Veel animo voor kortebaan Beverwijk

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - De kortebaan in Beverwijk heeft donderdag een prachtig deelnemersveld, met vele favorieten. Bovendien had de organisatie geen enkele moeite om voldoende deelnemers aan de start te krijgen. Het maximale aantal van 24 paarden is bereikt, negen moesten er worden uitgeloot. De aanvang van de koers over de vernieuwde Breestraat is 13.00 uur. De eerste start valt om 13.30 uur.

Hierbij werd de organisatie 'geholpen' door de afgelasting van Nootdorp op dinsdag vanwege de hitte. Meerdere paarden die daar zouden starten, staan nu ingeschreven in Beverwijk. Daarnaast heeft de Harddraverijstichting Prins Bernhard zijn zaakjes goed voor elkaar, waardoor de trainers en eigenaren hun paarden graag inschrijven voor de koers over de Breestraat. Vanwege de renovatie van deze weg draven de paarden dit jaar voor het eerst vanaf een basisafstand van 275 meter.

Titelverdediger

Lindsey Pegram verdedigt haar titel in Beverwijk. Zij won vorig jaar met Southwind Raptor. Dit jaar zijn Harley D Energy en Eliot Charisma haar troeven. Beide paarden hebben een ontheffing van vijf meter en behoren tot de topfavorieten. Doc Holiday, het enige paard dat dit seizoen vooralsnog twee kortebanen wist te winnen, is samen met pikeur Manon Pools hun grootste uitdager.

Kampioenspikeur John de Leeuw komt in actie met grillige Birdy de Neuilly en Crazy Lover. Beide paarden hebben de snelheid om een hoofdrol te vertolken, maar zijn niet volledig te vertrouwen.

Deelnemersveld en tips

Het volledige deelnemersveld is te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze website is alle informatie over de sport te vinden. Later volgt een voorbeschouwing met de kansen van elk paard en uitgebreide tips.  

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing