Veel muziek rond Kerst in Wijk aan Zee

Door: Bos Media Services

WIJK AAN ZEE - Er staan heel wat muzikale evenementen op stapel rond Kerst. Op diverse locaties vinden optredens plaats. Koren en muzikanten uit de regio hebben speciale kerstprogramma's voorbereid.  

Op vrijdag 18 december 2015 geven de drie koren van de Odulphusparochie  hun jaarlijkse kerstconcert. Een uur lang kan er genoten worden van bekend en minder bekend kerstrepertoire door het Odulphuskoor onder leiding van Dorie Zuid met aan het orgel Piet de Reuver, het Themakoor met dirigente Marja Westerbeek en organiste Anja van der Ploeg en het jeugdkoor dat sinds dit jaar wordt geleid door Anja van der Ploeg met de jonge organiste Lieke van der Meij aan het monumentale van Assendelftorgel. Tussen de optredens door worden gedichten voorgedragen. De koren sluiten hun optredens gezamenlijk af, waarna er glühwein en warme chocolademelk wordt geschonken. De optredens starten om 19:30 uur en de toegang is gratis (collecte na afloop).

Op zondag 20 december 2015 treedt de bekende groep Dockside op in de dorpskerk van Wijk aan Zee. Er wordt een midwinterconcert met ballades en Ierse kerstliederen gegeven. In de pauze is er glühwein en warme chocolademelk. Aanvang 14:00 uur, entreeprijs € 8,00. Om 17:30 uur volgt dan op het  sfeervol verlichte Julianaplein met zijn metershoge kerstboom de Kerstsamenzang voor jong en oud. Een traditie die niet meer weg te denken valt uit het dorp. De Sfeerbonkers begeleiden de samenzang en er is een optreden van de allerkleinste dorpsgenootjes van basisschool De Vrijheit.
Neem een zaklantaarn mee om je tekstboekje te kunnen lezen dat door vrijwilligers wordt rondgedeeld. Om goed bij stem te zijn wordt er gezorgd voor drankjes en gaan er warme hapjes rond. Tenslotte is er in de kerk een avondconcert door The Kennemer Christmas Carol Singers o.l.v. Wim Duin.
Het is een gelegenheidskoor van 45 leden die afkomstig zijn uit de hele regio. Zij presenteren een uitgebreid repertoire van traditionele kerstliederen en moderne songs. In de pauze wordt ook daar weer glühwein en warme chocolademelk geserveerd. Aanvang 20:00 uur, toegang gratis (collecte na afloop).

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing