Veelbelovend hoog slagingspercentage op VVN's digitale Theoretisch Verkeersexamen

Door: Ab Jenema

IJMOND - Hoge scores op de eerste dag van het digitale theoretisch verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland in de regio midden aan het begin van deze verkeersexamen-week voor de leerlingen van de hoogste groepen van de basisschool. Ruim 35% van alle basisscholen doen het VVN Theoretisch Verkeersexamen dit jaar digitaal. Op 16 juni volgt het verkeersexamen voor de regio noord en op 18 juni voor de zuidelijke regio.

Slagingspercentage van ruim 97%
Groot voordeel van het online afnemen van een examen is dat de uitslag vrijwel direct na het maken van het examen door de kinderen bekend is.Tot nu toe zijn er 7.747 examens gemaakt met als resultaat dat er 7.546 leerlingen zijn geslaagd en er 201 zijn gezakt. Dat is een slagingspercentage van maar liefst 97,4%

Toepassen van de 'verkeerstaal' en anticiperen is het belangrijkst
In deze examenweek beantwoorden de leerlingen 25 vragen vanuit hun rol als fietser, voetganger en passagier. De leerlingen zijn geslaagd als ze 16 van de 25 vragen goed hebben beantwoord. Uiteindelijk is het natuurlijk de kunst om de theorie in de praktijk te brengen en de 'verkeerstaal' te kunnen toepassen in het verkeer en te anticiperen.

In het geval van zakken is het aan te raden dat de leerkracht analyseert wat er mis is gegaan. Mocht de leerling nog extra oefening nodig hebben dan is het beter om een paar dagen later examen te doen. Wanneer de oorzaak puur zenuwen was is het aan te raden om de herkansing direct te doen. Het gaat erom dat alle kinderen van de hoogste groepen slagen en dit schooljaar hun verkeersdiploma in ontvangst kunnen nemen.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing