Veertiende International Rory Gallagher Tribute

Door: Cor Beumer

WIJK AAN ZEE - De kaartverkoop voor de 14de International Rory Gallagher Tribute in Wijk aan Zee op 2 en 3 maart 2012 is begonnen. Omdat er slechts 450 kaarten beschikbaar zijn is het zaak om op tijd te reserveren. Eerdere edities waren ook vroegtijdig uitverkocht, waardoor mensen aan de deur moesten worden teleurgesteld. Vol is vol! Zeker voor bezoekers van verder weg en uit het buitenland is het zaak om kaarten en een hotel te boeken. Kaarten kosten  € 22,50 per avond of € 35,- voor een passe-partout. De 14de International Rory Gallagher Tribute tribute wordt wederom gehouden in café de Zon aan de Voorstraat 54 te Wijk aan Zee. Hotel Het Hoge Duin en hotel Zeeduin hebben speciale arrangementen voor dit weekend, noem bij het reserveren de Rory Gallagher Tribute en u krijgt dit arrangement.

Het programma wordt vrijdag 2 maart om 20:00 uur afgetrapt met Shinkicker, de Engelse band rond zanger gitarist Chris Stuckey. Hij stond al een paar keer eerder in De Zon en zijn rauwe spel en podium presentatie zijn een lust voor oor en oog. Daarna volgt de band Laundromat, die gevormd is  rond gitarist Danny Vlaspoel en bassist Joeke Wouda uit IJmuiden. Deze band maakte jarenlang furore op de internationale Rory Tributes in binnen- en buitenland. Als speciale gast komt de Engelse mondharmonicaspeler Mark Feltham de band versterken. Hij was tussen 1981 tot 1995 de vaste mondharmonicaspeler bij Rory Gallagher.

Zaterdagmiddag wordt traditiegetrouw om 16:00 uur akoestisch geopend met alle gitaristen die dit weekend aanwezig zijn. Als hoofdprogramma van de middag zal Ralph de Jong het podium betreden met gitaar en klompen! Ralph staat bekend om zijn doordringende rauwe spel en zang, terwijl hij met zijn klompen op de houten toneelvloer de ritmes accentueert. Ralph zal niet veel Rory covers doen, maar laten horen door welke muziek Rory geïnspireerd was.

Na de dinerpauze wordt de avond geopend door de Ierse band Moonchild. Drie muzikanten die al vanaf hun 15e jaar samenspelen. Gitarist Mark Langan is beroepsmuzikant geworden en speelt klassiek werk. Op deze avond zal hij echter weer vlammen als de jonge Rory zelf!  Moonchild bestaat verder uit bassist Seamus Langan en drummer Sean Reynolds.

“Top of the Bill” op de 14de International Rory Gallagher Tribute is de formatie Band Of Friends met op bas Gerry McAvoy (Rory's band 1970 – 1991); op drums Ted McKenna (Rory's band (1976 – 1981) en de uit de Amsterdamse formatie Wolfpin afkomstige gitarist/zanger Marcel Scherpenzeel. Veel dichter bij de originele Rory Gallagher sound kun je niet komen. Band Of Friends heeft in 2011 met veel succes op diverse festivals gespeeld. Deze band geeft niet zomaar een eerbetoon aan Rory Gallagher, maar viert vol overgave diens leven en muziek.

Kaarten voor 14de International Rory Gallagher Tribute  zijn te bestellen via e-mail op het adres [email protected] (geef aan welke dag(en) u kaarten wilt.)

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing