VEERTIG JAAR THE ROCKING & THE ROBINS

Door: Ab Jenema

IJMOND - Rock'n roll'n op muziek van The Shadows of The Jokers. Cliff Richard horen of The Everly Brothers, Beatles, Petula Clark, Sandy Shaw en Cilla Black. Lekker swingen op muziek van Triny Lopez, Swinging Blue Jeans, Hollies en Elvis Presley. The Rocking Robins uit Beverwijk zorgen er voor. Al jaren trekt deze band met prachtige zangeressen volle zalen.

Vrijdag 26 mei is dat voor de 260ste keer. Het gebeurt in De Vrijburcht, aan de Vrijburglaan 2 Heemskerk.
"Noem het een reünie of ware happening", zoals gitarist Hein Kleine het graag omschrijft. De groep speelt er voor de echte liefhebbers en fans vanaf 20 uur. Zoals in de aanhef al vermeld, de band
brengt op geheel eigen muzikale wijze al vanaf 1964 de prachtige nummers van al die in de eerste alinea genoemde sterren en bands.
Met een onderbreking vanaf 1974, maar in 1987 werd de draad weer opgepakt, waarna in 1988 in De Seven Seas te Velsen-Noord het startsein werd gegeven voor een try-out. Inmiddels is de band dertig jaar en bijna 260 optredens verder. "Er is nog steeds zo veel enthousiasme", vertelt Hein Kleine, die weet dat de muzikale prestaties van The Rockin Robins door een breed publiek worden gewaardeerd. In die dertig jaarheeft de band vijf eigen cd's uitgebracht. Maar niet alleen dat, er kan ook teruggekeken worden op een tv-optreden bij Veronica in het programma Live-line. Wat te denken van de diverse grote Back To theSixties bijeenkomsten en Bever Beat's evenementen. Er zijn bovendien buitenlandse tournee's geweest waaronder twee in Noorwegen.
In de loop der jaren zijn er wisselingen van de wacht geweest. In 1964 zat Cock Lubbers achter de drums, speelde Jan Rumping op de basgitaar en deed Flip Kleine de solo- en Hein Kleine de slaggitaar. In die periode 'wisselde het drumkrukje meerdere keren van bil'. Henk van Bezu uit de Bintangs zat er op, evenals Arie Peperkamp, Alkmaarder Piet Bakker en Gert Motshagen. Zo tegen het einde van The Robins in 1974 was het onze jongste broer Henk Kleine die het drumkrukje heeft bezet. 

Vermeldenswaard was ook de komst van Cees Jongerius in 1967. Deze pianist, organist en vibrafonist leverde volgens Kleine een bijzondere bijdrage aan de stijl van spelen. "Het werd wat jazzy-achtig net als Teach In  destijds", vervolgt hij zijn verhaal. "In 1987 startte de band met Cock Lubbers, Jan Rumping, Flip Kleine en Hein Kleine. Wat later moest Cock Lubbers door drukke werkzaamheden de drumstokjes doorgeven aan broer Henk Kleine. Jongste zus Lies werd toegevoegd als zangeres. Zelfs onze vader kwam erbij als lichtman/manager nadat Stepan Rumping het voor gezien hield door drukke werkzaamheden met zijn eigen bedrijf en zwager Chris Riem stelde zich op als geluidsman. Nadat Henk lichamelijke klachten kreeg werd zijn plaats ingenomen door Piet Holleman uit de Squadrons/Head over Heels, daarvoor gaf Jan Rumping te kennen dat hij naar Oostenrijk ging verhuizen en werd Koos Obdam ingelijfd als bassist waar hij na 15 jaar het ook voor gezien hield.
Wat later kwamen er meer mutaties doordat vader Kleine overleed en werd Jan Schavemaker plus diens zoon Erwin  toegevoegd als 'lightoperator' en podium operator. Lange tijd was ook Bertus de Prijcker een heel belangrijke schakel voor de band. Hij deed het geluid en alle technische zaken waaronder het maken van diverse cd-opnamen. Lies Kleine stopte in 2008 en na diverse audities kwam nicht Maaike de Vries als zangeres The Rocking Robins versterken. Haar man Andy Rekveld werd geïntroduceerd als geluidtechnicus en hij produceerde de laatste cd; That's it.

De laatste mutaties in de band waren het overlijden van drummer Piet Holleman na een lang ziekbed, die spontaan werd vervangen door Guus Patiwael van Westerloo ook geen onbekende in de muziekwereld. Guus heeft er ook voor gezorgd, nadat Rob Spaan tijdelijk de plaats van Koos Obdam had ingenomen, en deze ook door ziekte werd geveld en wat later overleed vervangen door George Klink die een fijne aanwinst bleek voor de band.  

De kwaliteit van de muziek heeft onder al die mutaties niet geleden, zo verzekert Hein Kleine. Sterker nog het repertoire breidde in positieve zin uit. Bovendien groeide het aantal verzoeken van de fans. Zo ontstond toen het idee om voortaan onder de naam 'JUKE BOX JIVE' op te treden. Dat slaagde en de waardering onder het publiek nam toe. Hein Kleine: "Vandaar dat wij weer op vrijdag 26 mei in De Vrijburcht een open avond houden. Wie van gezellige dansmuziek houdt en heerlijke herinneringen uit die roerige jaren zestig op wil halen is van harte welkom".
De entree is €5 per persoon. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden van de band. Ook op de avond zelf maar dan voor 7,50 pp. Pas op, het aantal (120) zitplaatsen is beperkt er zijn uiteraard ook staan tafels voor diegene die graag willen hangen en luisteren naar de band. 

Kaarten voor deze avond zijn bij de bandleden te bestellen via mobiele tel.nr:
Beverwijk Hein 0611773896 -Jan 0629417066, -Maaike 0654241373
Wormerveer, Guus 0620179234
George Alkmaar(Koedijk) 0618550993.

 

advertenties

Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl
huizenmarkt.nl
Independer
TV Expert
Radio Control Expert
SimOnly Discount
Outdoor kleding
Uitvaartverzekering.nl
HaardenExpress