Velsense Seniorenkoren gezocht voor ‘Hendrik Groen’

Door: Ab Jenema

IJMOND - Toen in 2014 het eerste boek verscheen van Hendrik Groen, ‘Pogingen iets van het leven te maken’ kon nog niemand weten dat het geheime dagboek van de kwieke bejaarde – 83¼ jaar – een grote, internationale hit zou worden.

Hendrik heeft met zijn belevenissen in een Amsterdams bejaardentehuis de harten van lezend Nederland en de rest van de wereld veroverd. Ook in de theaterversie, die op dinsdag 20 maart (20.15 uur) te zien is in de Stadsschouwburg Velsen, leven we een jaar lang mee met alle ups en downs van de ironische grijsaard en zijn rebelse vrienden. De titelrol wordt gespeeld door de jonge acteur Beau Schneider (o.a. ‘GTST’ en ‘Meester Spion’), vriendin van de Stadsschouwburg Plien van Bennekom (Plien & Bianca) speelt de strenge directrice.

Wie zingt er mee?!
Omdat er in het bejaardentehuis natuurlijk meerdere bewoners zijn, is producent Bos Theaterproducties op zoek naar lokale ouderenkoren die het leuk vinden om mee te spelen in de voorstelling. Uw once-in-a-lifetime kans op roem! Het repertoire beslaat acht oud-Hollandse liedjes, allemaal klassiekers als ‘Hoeperdepoep zat op de stoep’ en ‘Oh was ik maar bij moeder thuis gebleven’. Het is de bedoeling dat de liedjes met eigen dirigent ingestudeerd worden. Het koor dient te bestaan uit pakweg vijftien personen van boven de 65 jaar die geen podiumangst kennen. Op de avond zelf is er voorafgaand aan de voorstelling nog een laatste repetitie. Bij interesse kunt u mailen naar: publiciteit@stadsschouwburgvelsen.nl en hendrikgroen@bostheaterproducties.nl.

advertenties

Verhuis- en Transportbedrijf Johan Post
Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Beverwijkse Koeriersdienst en Stadspost
Correct Autoglas
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Zorgverzekering vergelijken
Sim Only Check
Vergelijk Zorgverzekering 2018
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl