Velsertunnel (A22) twee nachten afgesloten

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - De Velsertunnel is komende week twee avonden en nachten in beide richtingen afgesloten voor verkeer. Van maandag 6 november tot dinsdag 7 november en van dinsdag 7 november tot woensdag 8 november. Beide dagen vanaf 20.00 uur tot 05.00 uur.

Weggebruikers dienen rekening te houden met omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot ongeveer 15 minuten. Verkeer wordt ter plaatse met behulp van gele borden omgeleid.

Omleidingen

-       Doorgaand verkeer over de A22 wordt omgeleid via de naastgelegen Wijkertunnel (A9).

-       Verkeer vanaf Velsen-Noord en Beverwijk in zuidelijke richting (Haarlem en Amsterdam) rijdt via de calamiteitenboog (A9) naar de Wijkertunnel. Extra reistijd bedraagt circa 5 minuten.

-       Verkeer vanuit IJmuiden en Velsen-Zuid in noordelijke richting (Beverwijk en Alkmaar) wordt omgeleid via de A9 richting knooppunt Rottepolderplein om daar te keren richting de Wijkertunnel. Extra reistijd bedraagt ongeveer 15 minuten.

Inspectie tunnelsystemen

Rijkswaterstaat beheert in totaal negentien tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Velsertunnel valt daaronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties van het tunnelsysteem en onderhoudswerkzaamheden plaats. Gedurende deze nachten reinigen we bijvoorbeeld de tunnel, doen we aan bestrijding van ongedierte in de bedieningskasten en inspecteren en herstellen we de verlichting. De werkzaamheden geven tijdelijke verkeershinder, maar veiligheid staat altijd voorop: onze tunnels behoren tot de veiligste van Europa.

Advies aan weggebruikers

Werkzaamheden vinden ’s avonds en ’s nachts plaats, om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de omleidingsborden te volgen en de reis voor te bereiden met behulp van www.rws.nl/werkzaamheden. Op die manier zijn weggebruikers het snelst op hun bestemming.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing