Velsertunnel (A22) twee nachten dicht wegens onderhoud

Door: Ab Jenema

IJMOND - De Velsertunnel is komende week twee avonden en nachten in beide richtingen afgesloten voor verkeer. Van maandag 18 mei tot dinsdag 19 mei en van dinsdag 19 mei tot woensdag 20 mei. Beide dagen vanaf 20.00 uur tot 05.00 uur.

Weggebruikers dienen rekening te houden met omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot ruim 10 minuten. Verkeer wordt ter plaatse met behulp van gele borden omgeleid.

Inspectie tunnelsystemen
Rijkswaterstaat beheert in totaal negentien tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Velsertunnel valt daaronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties van het tunnelsysteem en onderhoudswerkzaamheden plaats. Deze geven tijdelijke verkeershinder, maar veiligheid staat altijd voorop: onze tunnels behoren tot de veiligste van Europa.

 

Omleidingen
-       Verkeer vanaf Velsen-Noord en Beverwijk in zuidelijke richting (Haarlem en Amsterdam) rijdt via de calamiteitenboog (A9) naar de Wijkertunnel. Extra reistijd bedraagt circa 5 minuten.

-       Verkeer vanuit IJmuiden en Velsen-Zuid in noordelijke richting (Beverwijk en Alkmaar) wordt omgeleid via de A9 richting Rottepolderplein om daar te keren richting de Wijkertunnel. Extra reistijd bedraagt ruim 10 minuten.


Advies aan weggebruikers
Werkzaamheden vinden ’s avonds en ’s nachts plaats, om de hinder voor weggebruikers zoveel mogelijk te beperken. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de omleidingsborden te volgen en de reis voor te bereiden met behulp van www.rws.nl/werkzaamheden. Op die manier zijn weggebruikers het snelst op hun bestemming.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing