Verantwoord Bewegen Kennemerland zoekt leden

Door: Jan Pronk

WIJKAANZEE - De vereniging ‘Verantwoord Bewegen Kennemerland’ (afgekort: VBK) organiseert wekelijks een zwemuurtje in het zwembad van Heliomare in Wijk aan Zee. Deze activiteit wordt begeleid door therapeuten. Op donderdagavonden wordt er de ene week gezwommen van 19.00 uur tot 20:00 uur en de andere week van 20:00 tot 21.00 uur. De VBK is een sportvereniging voor mensen die ten gevolge van een rug- of andere aandoening niet deelnemen aan reguliere sportactiviteiten.

In het zwembad kan de keuze worden gemaakt tussen aquafitness en aquajoggen.  Bij aquafitness worden de oefeningen staand in het water gedaan en bij aquajoggen krijgen de deelnemers een wetbelt (drijfriem) om en loopt men door het water terwijl oefeningen worden gedaan . Door de opwaartse kracht van het water is de belasting op de gewrichten minimaal en zijn oefeningen in het water dus zeer geschikt voor mensen met rug- of andere aandoeningen. Voor en na de oefeningen is er tijd om te zwemmen of te ontspannen in het warme zwembad. 

Mevrouw Hoven is 76 jaar en is nog steeds actief. Mevrouw Hoven: “Ik zwem hier al 25 jaar en ik kijk iedere week naar uit om hier met deze gezellige groep te zwemmen.” Mevrouw Offenberg valt haar bij. Mevrouw Offenberg: “Ik zwem meer dan 30 jaar bij VBK en ik ben voorlopig nog niet van plan om te stoppen. Ik kan de VBK echt aanraden. 

De dames hebben gehoord dat vanavond ‘de meneer van de krant’ komt meezwemmen. Diverse dames zijn inmiddels gearriveerd in de hal van Heliomare. Ze hebben te horen gekregen dat ze ‘wel een beetje serieus moeten zijn vanavond vanwege die meneer van de krant’ en dat ze ‘niet mogen lachen’( dat kan volgende week wel weer). De zwemmers houden zich hier niet aan en er wordt veel lol gemaakt. Een van de zwemmers merkt op: “We maken gekkigheid en er wordt gelachen maar we werken ook hard aan onze conditie.’ Cindy is vanavond de therapeut van dienst. Cindy houdt iedereen goed bij de les en zet de deelnemers goed aan het werk. De ‘meneer van de krant’ komt moe maar voldaan thuis. Hij heeft die nacht heerlijk geslapen. 

Na afloop spreek ik Hennie van Egmond. Hennie is de secretaris van de vereniging en zij zit al meer dan 30 jaar in het bestuur. Hennie:  “De mensen zijn hier lekker in de weer. Sporten is hier belangrijk maar het gezellig bezig zijn, speelt ook een grote rol. We zoeken nog mensen van diverse leeftijden. Ze kunnen me mailen of bellen. Ik geef ze graag alle informatie.“ 

Aanmelden of informatie inwinnen kan bij mevrouw Van Egmond via e-mail: [email protected] of via telefoonnummer 06-31068395. 

 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing