Vergeten fruit en het wonder van het enten!

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK -  In het kader van het thema van De Boekenweek, Natuur, zal Nico Brantjes op donderdag 15 maart in de bibliotheek in Beverwijk vertellen over vergeten fruitrassen en het enten daarvan.

 

Tijdens de ontwikkeling van de plannen voor de historische tuin achter Kasteel Assumburg in Heemskerk, bedacht Nico Brantjes  dat er ook wel eens (vergeten) fruitbomen in die tuin hadden kunnen staan. Hij ontdekte dat er op de Assum in Uitgeest een fruitteler rond 1880 twee fruitrassen had ontwikkeld, de Assumer Peer en de Uitgeester Zoet. Die twee rassen heeft hij later gepromoot via de actie “ Uitgeest wordt Fruitgeest”

Nadat de aanleg van de historische tuin bij kasteel Assumburg was voltooid heeft Nico Brantjes zich verder verdiept in het enten van de Assumer Peer en Uitgeester Zoet en ent hij hobbymatig op zijn akkertje veel laagstam fruitboomrassen.

Na zijn power pointpresentatie over de historie, het bestaan,  het kweken en enten van oude fruitrassen zal hij het enten ter plaatse in de praktijk demonstreren. Onder de bezoekers zal Nico een aantal door hem op deze avond geënte boompjes verloten.

Meer informatie en kaartverkoop via de site van de bibliotheek, www.bibliotheekijmondnoord.nl.

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing