Verkeershinder A22 tussen knooppunt Beverwijk en Velsertunnel; 7 maart t/m 6 mei 2022

Door: Jan Pronk

NOORDHOLLAND - Rijkswaterstaat vervangt op de A22 in beide richtingen de openbare verlichting door ledverlichting. Vanaf knooppunt Beverwijk richting Velsertunnel (noordzijde Velsertunnel) vinden de werkzaamheden plaats in de periode 7 maart t/m 6 mei 2022. De werkzaamheden aan de zuidzijde van de Velsertunnel vinden plaats in de periode mei t/m september.

Verkeershinder A22 tussen knooppunt Beverwijk en Velsertunnel

De volgende werkzaamheden staan gepland voor de periode 7 maart t/m 6 mei 2022:

· Van 7 t/m 11 maart, 14 t/m 18 maart en 4 t/m 8 april is tussen knooppunt Beverwijk en de Velsertunnel in beide richtingen 1 rijstrook beschikbaar tussen 06:00 uur ‘s ochtends en 15:00 uur ‘s middags. Weggebruikers moeten in deze periode rekening houden met 10 tot 30 minuten extra reistijd.
· Vanaf 11 t/m 15 april is er een nachtafsluiting van 21:00-05:00u van afrit 2 Beverwijk en oprit Beverwijk (richting Velsertunnel). Verkeer vanuit het noorden kan via afrit 1 IJmuiden keren en via de Velsertunnel (A9) naar Beverwijk. Verkeer vanuit Beverwijk richting Velsertunnel kan via knooppunt Beverwijk over de A9 de reis vervolgen.

Openbare verlichting op A22

De openbare verlichting op de A22 wordt voorzien van ledverlichting. Ledverlichting is duurzamer, verbruikt tot zo’n 30% minder energie en heeft een aanzienlijk langere levensduur. De oude lampen gingen zo’n 4 jaar mee. Ledverlichting heeft een levensverwachting van ruim 20 jaar. Daarnaast is ledverlichting beter op de weg te richten en is de hoeveelheid licht beter in te stellen. Het resultaat is een gelijkmatige lichtverdeling en meer licht op de weg, waardoor zowel de omgeving als de natuur minder hinder van strooilicht ervaren. Naast de verlichting wordt ook de energievoorziening bestaande uit voedingskasten en kabels vernieuwd.

Van zonsondergang tot 23:00 uur brandt de nieuwe verlichting op 100% lichtniveau. Vanaf 23:00 uur wordt de verlichting gedimd naar circa 30% lichtniveau waarna het om 05:00 uur weer teruggebracht wordt naar 100% lichtniveau.

Onderhoudswerkzaamheden

De snel- en autowegen in Nederland zijn van een goede kwaliteit. Om dit zo te houden voert Rijkswaterstaat regelmatig beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken.

Advies aan weggebruikers

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de omleidingsborden te volgen en de reis voor te bereiden met behulp van www.rws.nl/werkzaamheden. Op die manier zijn weggebruikers het snelst op hun bestemming

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing