Verkeershinder Wijkertunnel (A9) wegens werkzaamheden

Door: Jan Pronk

IJMOND - In augustus, september en oktober wordt er gedurende drie weekenden gewerkt bij de Wijkertunnel (A9). Om de tunnel in goede conditie te houden vindt er onderhoud plaats aan onder andere de verkeerssignalering. Verkeer kan gedurende deze weekenden beperkt gebruik maken van de tunnel en wordt geadviseerd de omleidingsroute te volgen.

De volgende werkzaamheden staan gepland voor de periode 29 september tot en met 4 oktober:

· Woensdag 29 september 21.00 uur tot donderdag 30 september 05.00 uur is de tunnel richting Haarlem dicht. Verkeer wordt omgeleid via de Velsertunnel (A22).
· Donderdag 30 september 21.00 uur tot vrijdag 1 oktober 05.00 uur is de tunnel richting Alkmaar dicht. Verkeer wordt omgeleid via de Velsertunnel (A22).
· Vrijdag 1 oktober 21.00 uur tot zaterdag 2 oktober 08.00 uur is de tunnel richting Haarlem dicht. Verkeer wordt omgeleid via de Velsertunnel (A22).
· Zaterdag 2 oktober 08.00 uur tot maandag 4 oktober 05.00 uur is de verkeerssignalering vlak voor de Wijkertunnel aan de zuidzijde in beide richtingen buiten bedrijf. De maximaal toegestane snelheid is 70 km/uur. De extra reistijd bedraagt 5 – 10 minuten.
· Zondag 3 oktober 20.30 uur tot maandag 4 oktober 05.00 uur is de tunnel richting Haarlem dicht. Verkeer wordt omgeleid via de Velsertunnel (A22).

Omleidingsroute

Voor de nachtafsluitingen van de Wijkertunnel is het advies om gebruik te maken van de omleiding via de Velsertunnel (A22). De extra reistijd bedraagt ongeveer 2 minuten.

Onderhoud aan tunnels

Rijkswaterstaat beheert in totaal negentien tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Wijkertunnel valt daaronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties van het tunnelsysteem en onderhoudswerkzaamheden plaats. Deze geven tijdelijke verkeershinder, maar veiligheid staat altijd voorop: onze tunnels behoren tot de veiligste van Europa.

Advies aan weggebruikers

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de omleidingsborden te volgen en de reis voor te bereiden met behulp van www.rws.nl/werkzaamheden. Op die manier zijn weggebruikers het snelst op hun bestemming.

Het werk aan de Wijkertunnel kon niet gecombineerd worden met het groot onderhoud dat deze zomer is uitgevoerd aan de A9, omdat de impact op het verkeer te groot zou zijn.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing