Verkeershinder Wijkertunnel (A9) wegens werkzaamheden 16 t/m 20 september

Door: Jan Pronk

IJMOND - In augustus, september en oktober werken we gedurende drie weekenden bij de Wijkertunnel (A9). Om de tunnel in goede conditie te houden onderhouden we onder andere de verkeerssignalering. Verkeer kan gedurende deze weekenden beperkt gebruik maken van de tunnel en wordt geadviseerd de omleidingsroutes te volgen.

De volgende werkzaamheden staan gepland voor de periode 16 september tot en met 20 september:

· Donderdag 16 september 21.00 uur tot vrijdag 17 september 05.00 uur is de tunnel richting Haarlem dicht. Verkeer wordt omgeleid via de Velsertunnel (A22).
· Vrijdag 17 september 21.00 uur tot zaterdag 18 september 05.00 uur is de tunnel richting Alkmaar dicht. Verkeer wordt omgeleid via de Velsertunnel (A22).
· Zaterdag 18 september 08.00 uur tot maandag 20 september 05.00 uur is de verkeerssignalering vlak voor de Wijkertunnel aan de noord zijde in beide richtingen buiten bedrijf. De maximaal toegestane snelheid is 70 km/uur. De extra reistijd bedraagt 5 – 10 minuten.
· Zondag 20 september 20.30 uur tot maandag 21 september 05.00 uur is de tunnel richting Alkmaar dicht. Verkeer wordt omgeleid via de Velsertunnel (A22).

Omleidingsroutes

Voor de nachtafsluitingen van de Wijkertunnel is het advies om gebruik te maken van de omleiding via de Velsertunnel (A22). De extra reistijd bedraagt ongeveer 2 minuten.

Onderhoud aan tunnels

Rijkswaterstaat beheert in totaal negentien tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Wijkertunnel valt daaronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties van het tunnelsysteem en onderhoudswerkzaamheden plaats. Deze geven tijdelijke verkeershinder, maar veiligheid staat altijd voorop: onze tunnels behoren tot de veiligste van Europa.

Advies aan weggebruikers

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de omleidingsborden te volgen en de reis voor te bereiden met behulp van www.rws.nl/werkzaamheden. Op die manier zijn weggebruikers het snelst op hun bestemming.

Het werk aan de Wijkertunnel kon niet gecombineerd worden met het groot onderhoud dat deze zomer is uitgevoerd aan de A9, omdat de impact op het verkeer te groot zou zijn.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing