Verkeershinder Wijkertunnel (A9) wegens werkzaamheden

Door: Ab Jenema

IJMOND - In augustus, september en oktober 2021 werken we gedurende 3 weekenden bij de Wijkertunnel (snelweg A9). Om de tunnel in goede conditie te houden, vindt er onderhoud plaats aan onder andere de verkeerssignalering.

De werkzaamheden zijn in de weekenden van 28 en 29 augustus, 18 en 19 september en 2 en 3 oktober 2021. Verkeer kan gedurende deze weekenden beperkt gebruik maken van de tunnel. Het advies is om de omleidingsroutes te volgen.

Afsluitingen in augustus

 ·         Donderdag 26 augustus 21.00 tot vrijdag 27 augustus 05.00 uur is de tunnel dicht. Er is een omleiding via de Velsertunnel (snelweg A22).

·         Vrijdag 27 augustus 21.00 tot zaterdag 28 augustus 05.00 uur is de tunnel dicht. Er is een omleiding via de Velsertunnel (A22).

·         Zaterdag 28 augustus 08.00 tot maandag 30 augustus 05.00 uur is er in beide richtingen 1 rijstrook beschikbaar in de tunnel. Er is een omleiding via de Coentunnel (snelweg A10).

Omleidingsroutes
Voor de nachtafsluiting van Wijkertunnel is het advies om gebruik te maken van de omleiding via de Velsertunnel (A22). De extra reistijd is ongeveer 2 minuten.

Gedurende de 3 weekenden is er op zaterdag en zondag 1 rijstrook in beide richtingen bij de Wijkertunnel beschikbaar. Het advies voor doorgaand verkeer over de A9 is, om gebruik te maken van de omleiding via de autoweg N8, A8 en A10 Coentunnel en A5 (zie kaartje).

Extra reistijd bedraagt ruim 20 minuten, maar kan door verwachte verkeersdrukte op zowel zaterdag als zondag tussen 10.00 – 17.00 uur oplopen tot 30 tot 60 minuten.

De Velsertunnel (A22) is gedurende de werkzaamheden open. Maar vanwege de verwachte verkeersdrukte in het weekend, adviseren we doorgaand verkeer gebruik te maken van de omleiding via de Coentunnel. Het advies voor lokaalverkeer vanuit de omgeving IJmuiden/Velsen/Beverwijk is, om via de Velsertunnel te reizen.

Onderhoud aan tunnels
Rijkswaterstaat beheert in totaal 19 tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Wijkertunnel valt daaronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties van het tunnelsysteem en onderhoudswerkzaamheden plaats. Deze geven tijdelijke verkeershinder, maar veiligheid staat altijd voorop: onze tunnels behoren tot de veiligste van Europa.

Advies aan weggebruikers
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de omleidingsborden te volgen en de reis voor te bereiden met behulp van https://www.rws.nl/werkzaamheden
Op die manier zijn weggebruikers het snelst op hun bestemming.

Groot onderhoud A9
Het werk aan de Wijkertunnel kon niet in combinatie met het groot onderhoud, dat deze zomer is gedaan aan de A9. Dit omdat de impact op het verkeer te groot zou zijn.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing