Verkeersveiligheid begint met verkeersopvoeding thuis

Door: Ab Jenema

IJMOND - Ouders leggen bij hun kinderen de basis voor veilig verkeersgedrag. Het consequent geven van het goede voorbeeld is hierbij van onschatbare waarde. Veilig Verkeer Nederland richt zich daarom met ouderparticipatie ook op de voorschoolse periode. Naast eerder het lees- en doeboek "Sproet en de Straathaaien" te hebben uitgebracht richt VVN zich nu met de Fiep Westendorp Foundation op de uitgave "Fiep in het verkeer". Deze verschijnt tijdens de Kinderboekenweek, die dit jaar in het teken staat van het thema "Reis mee!".

Verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen neemt eerste exemplaar van "Fiep in het verkeer" in ontvangst

Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft bij CompaNanny kinderopvang in Den Haag het eerste exemplaar van "Fiep in het verkeer'' uit handen van Fiep Westendorp's curator Gioia Smid. Een rijk geïllustreerd non-fictieboek dat helpt om kinderen vanaf vier jaar wegwijs te maken in het verkeer. Het boek is ontwikkeld in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en uitgeverij Volt. Met interviews, leuke weetjes en creatieve ideeën. "Het is superfijn om veilig mobiel te zijn!"; aldus Gioia Smid. 'Met 'Fiep in het verkeer' maken kinderen op speelse wijze kennis met de wereld van het verkeer. Ouders, opa's, oma's, juffen en meesters helpen kinderen op weg in het verkeer door samen dit boekje te lezen. Of kinderen nu van huis naar school fietsen of naar hun vriendjes of vriendinnetjes wandelen, weten hoe je veilig deelneemt aan het verkeer is van levensbelang. Dit boekje helpt daarbij: jong geleerd is oud gedaan!", aldus minister Van Nieuwenhuizen.

 

Fiep in het verkeer

Ga je mee op weg? Het verkeer lijkt soms een warboel van fietsen, bussen, trams en voetgangers – kriskras door elkaar. Toch is alles netjes geregeld. De bakfietser, de vrachtautochauffeur, de brandweerman en zelfs de blindengeleidehond weten precies wat de afspraken zijn. Rechts gaat voor, bij groen mag je door. Ook de jongen op het longboard, de blindengeleidehond en de treinconducteur kennen de regels. In dit boek vertellen ze over hun avonturen onderweg.

 

VVN's Ouderparticipatie

VVN-directeur Evert-Jan Hulshof; "Met ouderparticipatie slaat Veilig Verkeer Nederland de brug tussen ouders en school. Naast het leveren van leermiddelen voor verkeerseducatie op de basisschool en de 3.200 verkeersouders die actief zijn met het organiseren van praktische verkeersacties op school, helpen we ook ouders om op hele jonge leeftijd te starten met verkeersopvoeding van hun kinderen. Dit doe je al door samen met je kind te oefenen met oversteken op weg naar de supermarkt. Door samen te lezen over het thema verkeer. Of door je kind te leren fietsen, startend met een loopfiets. Hebben ze die onder knie dan kun je meteen overstappen naar een fiets, geen zijwieltjes nodig. En dat is het belangrijkste dat er is, samen meters maken in het verkeer".

 

Over Fiep Westendorp Foundation

Vreugde brengen in het leven van kinderen die het niet zo goed hebben getroffen, is een van de doelstellingen van de Fiep Westendorp Foundation. Daartoe steunt zij tal van kinderprojecten en organiseert zij illustratieworkshops voor kinderen in AZC's."

Fiep Westendorp B.V.; woordvoering Gioia Smid 020-4714637 [email protected]

Uitgeverij Volt; pers en recensie-exemplaren [email protected]

 

Over CompaNanny kinderopvang

CompaNanny biedt kinderopvang en buitenschoolse opvang aan op 23 locaties in Nederland. Daarbij ligt de focus op de ontwikkeling van kinderen. CompaNanny gelooft dat investeren in nieuwe generaties bijdraagt aan een betere wereld.

CompaNanny; Eline van Dijk 020-4170117 [email protected]

 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing