Verkiezing nieuwe stadsfotograaf

Door: Raimond Bos

De achteruitgang van de Breestraat, vastgelegd door huidig stadsfotograaf Herman Wubbolts.

BEVERWIJK - De inschrijving voor deelname aan de verkiezing van de nieuwe stadsfotograaf is geopend. Tot 10 april 2014 kunnen belangstellenden hun materiaal inzenden, een professionele jury zal vervolgens alle inzendingen beoordelen en de winnaar selecteren.

Bij de organiserende Stichting Kunst & Cultuur Beverwijk vraagt men zich intussen af waarom jonge mensen niet meedingen naar de titel van Stadsfotograaf van Beverwijk. Het is immers niet de levenservaring die telt, of de techniek. Wat veel belangrijker is, is dat je een scherp oog hebt. Dat je een frisse kijk hebt op de zaak Beverwijk. De organisatie van Stadsfotograaf Beverwijk doet dan ook een krachtig verzoek aan fotograferende jongeren uit de IJmond om werk in te sturen. Of je nu 20 bent of 60; laat zien hoe jij naar deze stad kijkt. Pak Beverwijk in beelden.

De Stichting Kunst & Cultuur Beverwijk organiseert voor de achtste maal de verkiezing voor een nieuwe Stadsfotograaf. Onconventionele, originele foto's van Beverwijk en inwoners, dat stelt de jury op prijs. Werk dat net even anders is dan de doorsnee plaatjes. Werk waar over nagedacht is. Camerakwaliteit is onbelangrijk, met de telefoon genomen foto's zijn ook welkom. Zoek je eigen onderwerp, zo benadrukt de jury. Je hoeft niet per se een geijkt stadsdeel te fotograferen zoals de Wijkertoren of de Breestraat. Architectuur, de Beverwijkse Bazaar of sport. De jurering vindt zoals altijd plaats in cultureel café Camille, op donderdagavond 17 april 2014. Iedereen is die avond welkom vanaf 20:30 uur. Alle ingezonden foto's worden anoniem getoond op een scherm. Daarna volgt een selectie van gewaardeerde foto's, en aan de hand hiervan wordt de Stadsfotograaf 2014/2015 gekozen. De nieuwe man of vrouw krijgt themaopdrachten voor zes foto's, die worden vastgesteld in samenspraak met de jury. Deel je werk, dat is het idee. Laat anderen zien hoe jij naar deze stad kijkt. Dus hoe meer deelnemers, des te meer foto’s kunnen worden gedeeld, des te beter.

Stuur minimaal 2 en maximaal 5 foto's op, waarvan er minstens 1 zwart-wit dient te zijn. Stuur de digitale foto's niet groter dan 2mb en niet meer dan 7mb per e-mail naar [email protected].

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing